Ko darīt skolēnu rudens brīvlaikā

Labklājības ministrija aicina ikvienu skolēnu Latvijā, īpaši jauniešus no 7. līdz 12. klasei, piedalīties radošajā konkursā “Vienlīdzība”, kur kopējais naudas balvas fonds ir 8000 euro iesniegt savus darbus līdz 4. novembrim.

 Dalībniekiem tiek dota radošā brīvība, ļaujot tēmu – vienlīdzība interpretēt pēc saviem ieskatiem – zīmēt, fotografēt, rakstīt, filmēt un dažādi citādi radoši izpausties, lai savos darbos parādītu, kā viņi redz tādas svarīgas vērtības, kā vienlīdzība, cilvēcība, iekļaušana un cieņa.

“Darbu iesniegšana sākās 16.septembrī, līdz šim esam saņēmuši 48 dažāda izpildījuma darbus gan zīmējumus, gleznas, gan dzejoļus un video, ir iesniegta pat animācijas filmiņa. Mūsu jaunā paaudze ir ļoti radoša. Tā pārsteidz ar savu dzīves uztveri. Darbi ir unikāli, dziļi. No 14.novembra – 27.novembrim visus konkursā iesniegtos darbus varēs vērtēt ikviens Latvijas iedzīvotājs. Vēl ir divas nedēļas, lai piedalītos konkursā un lielisks veids, kā saturiski pavadīt rudens brīvdienas. PIEDALIES, jo uzvarēt var ikviens!” informē projekta koordinatore Līga Lamstere.

Radošajā konkursā ”Vienlīdzība” visus iesniegtos darbus vērtēs dažādu nozaru profesionāla pieaugušo un jauniešu žūrija. Žūrijā šogad darbojas Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniece Elīna Celmiņa, digitālā marketinga un komunikācijas eksperts Edgars Koroņevskis, ”Mēs ar brāli Kolosāli” jaunieši – Emīls un Ieva Ķiģeļi, biedrības Latvijas bērnu atbalsta fonda vadītājs Kaspars Markšēvics, labdarības organizācijas “Palīdzēsim.lv” dibinātāja un vadītāja Ilze Skuja, biedrības ”Cerību spārni” dibinātāja un sociālo pakalpojumu sniedzēja Eva Viļkina un žurnālists, “Delfi plus” vecākais redakors Filips Lastovskis.

5 soļi, kā piedalīties konkursā:

  1. SOLIS Apdomā, kā– filmējot, montējot, rakstot, zīmējot, fotografējot, dziedot, veidojot prezentāciju utt. – tev patīk izpausties!
  2. SOLIS Izvēlies vienu no trim tēmām, kas tevi interesē visvairāk!
  • Cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem
  • Bērni ar funkcionāliem traucējumiem
  • Bērni, kuri auguši ārpus ģimenes
  1. SOLIS Iedvesmojies par savu tēmu!

Meklē informāciju gan internetā, gan sarunās ar cilvēkiem – skolasbiedriem, skolotājiem, tuviniekiem un draugiem!

  1. SOLIS Dari!
  • Izpildījumā – jebkas, ko vari iesniegt digitā
  • Tavs darbs var būt gan reālistisks, gan kā ideja vai fantā
  • Darba apjoms – tevis izvēlēts.

Ja tev rodas jautājumi, droši raksti mums ziņu konkursa kontos:

Facebook: @Labklājības ministrija un @Radošais konkurss Vienlīdzība

Instagram: @konkurss_vienlidziba

Tik Tok: @vienlidziba

  1. SOLIS Savu radošo darbu iesniedz no līdz 4. novembrim šajā mājaslapā: https://vienlidziba.lv/ievads/#iesniegt-darbu

Plašāka informācija par konkursa norisi, noteikumiem, balvu fondu pieejama tīmekļa vietnē https://cilveksnevisdiagnoze.lv/konkurss/.

Attēls: ilustratīvs (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar