Ko bērni var iemācīt vecākiem par internetu

Turpinoties sociālajai kampaņai “Supervaroņi internetā”, ir tapis video, kur pirmskolas un sākumskolas vecuma bērni dalās ar savām zināšanām par internetu. Tā kā viena no 5 superspējām ir zināt, kā internets var palīdzēt, kampaņas atbalstītājs Klāvs Smildziņš ir noskaidrojis, cik daudz bērni zina par internetu, un vai viņi ar savām zināšanām spēj palīdzēt saviem vecākiem.

Video dalībnieki stāsta, kas, viņuprāt, ir internets un kas tajā ir labs; kā internets atvieglo dzīvi; kas ir Wi-Fi un ko viņi paši ir iemācījuši saviem vecākiem par interneta lietošanu. Piemēram, Reinis (8 gadi) stāsta, ka internets ir vieta, “kur var meklēt dažādas lietas un daudz iemācīties”. Arī Jānis (5 gadi) ir pārliecināts, ka internetā “var atrast visādas pamācības”, turklāt viņš savai mammai ir iemācījis internetā atrast multfilmas.

Internets ir neatņemama pieaugušo un bērnu ikdienas daļa un noderīgs avots, kur gūt jaunas zināšanas un zibenīgi atrast vajadzīgo informāciju. Lai gan internets sniedz daudz laba, tomēr, bērniem, kuriem nav pilnīgas zināšanas par riskiem, interneta izmantošana var izvērsties bīstama. Nav noslēpums, ka cilvēki interneta vidē un realitātē uzvedas atšķirīgi, tāpēc ir būtiski, ka vecāki un skolotāji jau no agras bērnības māca bērniem atklāti runāt par interneta lietošanas paradumiem.

Sociālā kampaņa “Supervaroņi internetā” aicina bērnus kļūt par pārliecinātiem un gudriem interneta lietotājiem, tādēļ turpina informēt un izglītot bērnus un viņu vecākus par iespējām un riskiem, kas sastopami internetā. Klāvs Smildziņš atgādina, ka “uzsākot aktīvu interneta apgūšanu, bērniem jāzina – Ko internetā nedrīkst teikt svešiniekam? Kad saukt palīgā pieaugušo, kam uzticies? Kas internetā var būt mānīgs? Kā uzvesties internetā? Kā internets var palīdzēt?”.

Medijpratības un bērnu drošības internetā kampaņa “Supervaroņi internetā” ir Valsts policijas 2017. gadā aizsāktās kampaņas “Supervaronim nepazust!” turpinājums, kas veidots, spēkus apvienojot vairākiem partneriem.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar