Kļūsti par zinošu KNAB palīgu

Šim mērķim KNAB ir ieviesis elektroniskā pasta adresi brivpratigais@knab.gov.lv, kur aicināts reģistrēties ikviens brīvprātīgais, kas vēlas sekot līdzi partiju Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu aģitācijas periodam, lai nodrošinātu partiju finanšu atklātību un likumību.

Papildus tam ir iespēja arī pieteikties telefoniski: 67356147.

KNAB īpaši vēlas uzrunāt Latvijas reģionu iedzīvotājus, kur dažkārt norit ļoti aktīva priekšvēlēšanu aģitācija.

Ikviens interesents ir aicināts aizpildīt mājas lapā atrodamo anketu un kļūt par aktīvu Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu aģitācijas monitoringa līdzdalībnieku. Jāatzīmē, ka šāda iespēja iedzīvotājiem tieši līdzdarboties ar KNAB tiek sniegta pirmo reizi.

Aizpildītās anketas lūgums sūtīt uz elektronisko pasta adresi brivpratigais@knab.gov.lv līdz š.g. 7.martam. KNAB garantē iesniegto personu datu drošību un konfidencialitāti.

KNAB plāno pēc iesūtīto anketu apkopošanas sadarbībā ar pašvaldībām organizēt brīvprātīgajiem bezmaksas informatīvi izglītojošos seminārus visos Latvijas reģionos, lai vairotu izpratni par priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumiem, arī saistībā ar administratīvo resursu izmantošanas aizliegumu priekšvēlēšanu aģitācijas veikšanai. Turklāt katrs semināra dalībnieks saņems rakstisku apliecinājumu par informatīvā kursa noklausīšanos.

Visa informācija par priekšvēlēšanu aģitācijas noteikumiem un partiju finanšu normām atrodama KNAB mājas lapā, sadaļā “Partiju finanses” http://www.knab.gov.lv/lv/finances/campaigning/party/

TOP Komentāri

avatar