KKc kinozālē izrādīs Herca Franka dokumentālo filmu “Ebreju iela”

Ceturtdien, 8. augustā, Kaņepes Kultūras centra kinozālē “Kino Augusts” izrādīs Herca Franka režisēto un Augusta Sukuta producēto dokumentālo filmu “Ebreju iela” (1992). Pirms filmas izrādīšanas notiks ievadsaruna, kā arī tiks izrādīti filmā neizmantoti kadri no Žaņa Lipkes memoriāla arhīva. 

“Ebreju iela” ir pretrunīgu vērtējumu guvusī 1992. gada dokumentāla filma, kuru ir producējis Augusts Sukuts un režisējis viņa tuvs darba biedrs, Latvijā dzimušais režisors Hercs Franks, kurš ir viens no Baltijas poētiskā dokumentālā kino žanra pamatlicējiem. “Ebreju iela” ir veltīta sāpīgajiem holokausta jautājumiem un Rīgas geto.

Pirms seansa kino zālē būs ievadsaruna ar Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolitu Tomsoni un Māri Gaili, Rīgas Video centra direktoru (filmas līdzproducentu) un kinofestivāla “Arsenāls” līdzdibinātāju. Pēc sarunas tiks izrādīti filmā neiekļautie kadri no Žana Lipkes memoriāla arhīva.

Filma tiks izrādita krievu valodā ar subtitriem angļu valodā. Biļetes uz seansu par 4 EUR ir iespējams iegādāties Bezrindas.lv vai pie ieejas, vietu skaits ir ierobežots.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar