Ķīšezera krastā policisti noķer maluzvejnieku

Informāciju par baltu busiņu, kas manīts Ķīšezera krastos un tā vadītāju, kurš, iespējams, nodarbojas ar nelikumībām, policijai bija snieguši vietējie iedzīvotāji. Arī nemarķētus zvejas tīklus no Ķīšezera  vietās, kur bija „paviesojies” baltais busiņš policijas darbinieki bija izcēluši vairāk kārt. Šajā reizē, pateicoties sadarbībai ar iedzīvotājiem, baltā busiņa stūrētājam, kurš bija zvejojis neatļautā vietā un laikā bez licences, sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī izņemti maluzvejniecībā izmantotie tīkli un laiva. Zivis atlaistas atpakaļ ūdenī.
Policija pateicas iedzīvotājiem par sniegto informāciju un aicina arī turpmāk par līdzīgiem novērojumiem ziņot Rīgas Pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldei uz tālruņiem 28365842, 67518202 vai 110.
Policija atgādina, ka par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgas atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem rīkiem vai paņēmieniem uzliek naudas sodu fiziskajām personām no divsimt astoņdesmit līdz septiņsimt euro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus un pārkāpuma priekšmetus, tai skaitā peldošos līdzekļus ar aprīkojumu, vai bez konfiskācijas, un atņem zvejas tiesības uz laiku līdz trim gadiem vai bez tiesību atņemšanas.

Foto: liepajniekiem.lv

TOP Komentāri

avatar