Ķengaragā viens pa tumsu klīst deviņgadnieks; policisti steidz palīgā

14. martā, pēc pulksten desmitiem vakarā iedzīvotāji ziņoja Valsts policijai, ka pa Ķengaragu viens pats pastaigājas mazs zēns. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti. Iedzīvotāju ziņotais apstiprinājās – pa ielu tik tiešām pastaigājās zēns, kuram bija redzami zilumi un grieztas brūces uz rokām. Policisti izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kas bērnu nogādāja ārstniecības iestādē.

Policisti noskaidroja, ka bērns ir dzimis 2007. gadā un dzīvo turpat netālu Rīgas Latgales iecirkņa apkalpojamā teritorijā, un devās turp. Dzīvoklī policisti sastapa bērna tēvu, un arī tika konstatēts, ka tur atrodas divus gadus vecs zēns, kurš ir 2007. gadā dzimušā zēna brālis. Tobrīd bērna māte neatradās mājās. Dzīvoklī valdīja antisanitāri apstākļi – nekārtība, netīrība un rāpoja prusaki. Uz notikuma vietu ieradās arī Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki, kuri no nepiemērotajiem apstākļiem izņēma divus gadus veco bērnu. Mazulis tika nogādāts slimnīcā.  

Savukārt Valsts policijas likumsargi aizturēja 1988. gadā dzimušo bērna tēvu un nogādāja policijas iecirknī. Bērna tēvs norādīja, ka ap pulksten pieciem pievakarē dēls viņam pateicis, ka dodas pastaigāties, un pēc tam nebija pārradies mājās. Tēvs atzina, ka dēls bieži viens pats pa tumsu staigājot apkārt. Uz jautājumu, kur bērns ieguvis miesas bojājumus, tēvs nemācēja atbildēt, vien pieļāva, ka viņš ar kādu sakāvies. Taču jāpiebilst, ka pēc mediķu apskates atklājies, ka arī divgadniekam ir miesas bojājumi.

Policijai ir aizdomas, ka miesas bojājumus bērniem, iespējams, nodarījis viņu tēvs.

Saistībā ar notikušo, lai precīzi noskaidrotu visus apstākļus, Valsts policija uzsākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas – par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs un ja šīm darbībām nav bijušas Krimināllikuma 125. vai 126. pantā paredzētās sekas. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizturētais bērnu tēvs šobrīd atrodas izolatorā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar