Kaspars Zemītis aicina uz solo albuma Vētra klusumā atklāšanas koncertu

Ģitārists Kaspars Zemītis aicina uz otrā solo albuma Vētra klusumā atklāšanas koncertu 31. janvārī plkst. 19.00 Mūzikas namā Daile, kurā muzikālos stāstos piedalīsies arī deju skolas Dzirnas dejotāji. Albumā ir apkopota mūzika, kas nu jau kļuvusi par viņa vizītkarti, ko mūziķis spēlē ikdienā un kas viņam ir svarīga. Koncertā skanēs skaņdarbi no jaunā albuma – Emīla Dārziņa brīnišķīgais skaņdarbs Melanholiskais valsis, latviešu tautas dziesmu apdares, un, protams, viņa paša autordarbi.

„Albums Vētra klusumā atspoguļo mani kā ģitāristu, kā komponistu, un to, kā es jūtu ģitāru. Tā nav klasiskā, mūsdienu vai perkusīvā ģitāra, bet instruments, kādu to redzu es. Man, tāpat kā  ikvienam māksliniekam, ir svarīgi, lai albumā parādās tas, kas pašu iedvesmo. Iespējams, es neesmu tik profesionāls, lai uzrakstītu skaņdarbu pēc pasūtījuma,  man ir jāgaida, kamēr melodija vai motīvs „atnāk”. Kad šis brīdis ir klāt, skaņdarbs arī top,” Kaspars Zemītis  atklāj savas mūzikas tapšanas procesu.

  1. janvāra koncerta apmeklētājiem Mūzikas namā Daile būs iespēja pirmajiem dzirdēt skaņdarbus no jaunā albuma Vētra klusumā un to saņemt kā dāvanu ar mākslinieka parakstu. Biļešu paradīzes kasēs un internetā pārdošanā tikai 100 biļetes.

Savukārt februārī, kas ir Kaspara Zemīša dzimšanas dienas mēnesis, mākslinieks sniegs četrus koncertus Latvijas lielākajās koncertzālēs kopā ar saviem ilggadējiem muzikālajiem draugiem – partneriem mūzikā un uz skatuves.

Koncertos Kaspars Zemītis uzstāsies kopā ar Agra Daņiļeviča deju skolas Dzirnas dejotājiem, diriģenta Mārtiņa Klišāna vadīto Rīgas Doma zēnu kori, Jelgavas kamerorķestri diriģenta Aigara Meri vadībā un lielisko akordeonisti Initu Āboliņu. Koncertā tiks atskaņoti spilgtākie ģitārmūzikas skaņdarbi no Kaspara repertuāra. Parādot savas svarīgākās muzikālās sadarbības, katrā koncertā kopā ar mākslinieku muzicēs īpašie viesi – muzikālie draugi, padarot katru no četriem koncertiem par unikālu māksliniecisku vienību. Koncertā Latgales vēstniecībā GORS īpašais viesis būs Daumants Kalniņš, Lielajā Ģildē   –  Intars Busulis, Vidzemes koncertzālē Cēsis – Linda Leen, bet Jelgavā koncerta skatītājus gaida pārsteigums – noslēpumains viesis.

„Domāju, šie četri koncerti būs ļoti dažādi. Esmu pārliecināts, ka tie būs interesanti ne tikai klausītājiem, bet arī man pašam. Tie būs svētki mums – tiem, kas satiksies uz skatuves, un ļoti ceru, arī cilvēkiem, kas mīl mūziku un kam tuva ģitārmūzika. Intimitāte, mazliet smeldzes, pieskārieni dažādām emociju stīgām – no prāta līdz neprātam, no maiguma līdz kaislei un no šaubām līdz pārliecībai,” ieskicējot koncerta sajūtas piebilst Kaspars Zemītis.

Koncerti:

10.02.2018. Latgales vēstniecība GORS plkst. 18.00

14.02.2018. Lielā ģilde plkst. 19.00

22.02.2018. Jelgavas Kultūras nams plkst. 19.00

25.02.2018. Vidzemes koncertzāle Cēsis plkst. 18.00.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar