Kāpēc iegādāties planšetdatoru? 5 ieteikumi ikdienas situāciju atvieglošanai

Visbiežāk ierīces iegādājamies pārdomāti, ņemot vērā mērķi un uzdevumus, kam tās kalpos – darbam, mācībām vai izklaidei. Tāpat ir jārīkojas arī izvēloties jaunu planšetdatoru. Pieprasījums pēc planšetdatoriem saglabājas stabils – šīs ierīces ir pierādījušas sevi, kā konkurētspējīgas ar viedtālruņiem un klēpjdatoriem to paplašināto iespēju un kompaktā izmēra dēļ. Taču kādēļ planšetdators ir viens no pieprasītākajiem viedpalīgiem gan darbā, gan skolā, un kā varam izmantot visas tā sniegtās iespējas?

Pieraksti, kas nepazūd

Ikvienam no mums ir pazīstama situācija, kad piezīmju lapiņas mistiski pazūd un vairs nav atrodamas. It sevišķi apgrūtinoši tas ir darba sapulču laikā, kad ātri jāatrod svarīgas detaļas par darba procesu, tāpēc ērtāk būtu pierakstīt visu vienuviet, neuztraucoties par lapiņu nozaudēšanu 

“Veikt piezīmes planšetdatorā ar viedo irbuli ir ērts risinājums, jo rakstīšanas pieredze ir pielīdzināma parastajam grafīta zīmulim. Tāpat arī liela daļa tehnoloģiju ražotāju šajās ierīcēs piedāvā lietotnes, kas atpazīst rokrakstu un pārveido ar roku rakstīto tekstu datorrakstā. Manuprāt, ērtākais ir tas, ka visas piezīmes ir vienuviet. Tas īpaši noderīgi ir studentiem, kam jāveic pieraksti dažādos mācību kursos. Pietiek ar vienu planšetdatoru, kurā ērti var sakārtot visus veiktos pierakstus mapēs un piekļūt tiem jebkurā brīdī, nenonākot situācijā, kad kāda no pierakstu kladēm ir aizmirsta mājās,” skaidro Mikus Tillers, Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā. 

Pabeidz darbu jebkur un jebkad

Ar hibrīdo darba režīmu, kad darbus iesākam atrodoties mājās, bet dienas otrajā pusē turpinām birojā, daudzi jau ir pazīstami. Apzinoties regulāru lokācijas maiņu, ir nepieciešams darba failus glabāt tā, lai tiem varētu ērti piekļūt no jebkuras ierīces. 

Eksperts stāsta, ka lai pilnībā izmantotu planšetdatora sniegtās iespējas šādā darba režīmā, būtu jāsāk glabāt faili kādā no mākoņglabātuvēm, lai ātri piekļūtu dažādiem failiem neatkarīgi no līdzi paņemtās ierīces. Protams, var arī izmantot veco labo metodi, kad faili tiek nosūtīti uz personīgo e-pastu. Piekļūstot datiem no jebkuras ierīces, nav obligāti visur ņemt līdzi klēpjdatoru, kurā ikdienā veicam darba pienākumus, bet gan ērti varēs veikt nepieciešamās piezīmes arī no planšetdatora vai viedtālruņa.  

Lai saredzētu “lielo bildi”

Apjomīgāku darbu vai mācību veikšanai reizēm ar vienu ekrānu ir par maz, īpaši, ja nepieciešams pārskatīt visus atvērtos pārlūkprogrammas logus. Tāpēc planšetdators var būt ne tikai neatkarīga ierīce, uz kuras veikt steidzamus darbus, atrodoties ceļā, bet arī ierīce kā papildu ekrāns, kas savienots ar klēpjdatoru, tādējādi veidojot lielāku darba virsmu.

“Ierīču savienošana, lai radītu papildekrānu, būs īpaši ērta, lai apkopotu apjomīgu informācijas daudzumu. Tas nodrošina lielāku darba virsmu, ko parasti var sniegt tikai atsevišķs monitors, bet savienojot divas ierīces, kuras katra darbojas arī kā neatkarīga darba virsma, ļaus lietotājam efektīvāk pārlūkot un apstrādāt nepieciešamo informāciju. Tehnoloģiju izstrādātāji strādā pie tā, lai ierīces kļūtu universālākas un daudzveidīgāk izmantojamas. Šādu ierīču savienošanas risinājumu piedāvā arī Huawei savā jaunākajā planšetdatorā MatePad 11, kuru var savienot gan ar viedtālruni, gan ar klēpjdatoru atbilstoši lietotāja vajadzībām,” informē M. Tillers. 

Radošums un produktivitāte – divi vienā

Planšetdatoru var izmantot, lai veiksmīgāk novadītu prezentācijas un sapulces, jo ļauj ātri un ērti prezentēt paveikto un veikt piezīmes. Piemēram, prezentējot saturu, planšetdatoru var izmantot kā vadības paneli, lai ērti pārslēgtu slaidus un pietuvinātu svarīgas detaļas, vai kā uzskates materiālu, kurā tuvāk aplūkot datus un vizuāļus. Šī iemesla dēļ tehnoloģiju izstrādātāji planšetdatoros iekļauj ļoti augstas izšķirtspējas ekrānus, lai ļautu nepārprotami saskatīt katru krāsu niansi. 

Līdzvērtīgi ērti būs vadīt radošās prāta vētras šaurā kolēģu lokā, lai ātri veiktu piezīmes un skices ar interesantākajām idejām. Tāpat var arī pielietot planšetdatoru mājās, veidojot iepirkumu sarakstu un pievienojot piezīmes, kuras jāatceras, esot veikalā.

Viedākai mājas sajūtai

Planšetdators ir noderīgs ne tikai dažādu situāciju risināšanai darbā un mācībās, bet var kalpot par neatsveramu mājas pārvaldnieku, nodrošinot viedās mājas vadību. 

“Viedo māju risinājumi ir kļuvuši ļoti populāri un arī viegli integrējami sadzīvē. Atliek tikai iegādāties mūsdienīgu, attālinātu vadību atbalstošas ierīces un planšetdatorā lejupielādēt to vadības lietotnes, lai ar vienu pieskārienu varētu nomainīt apgaismojumu, uzstādīt apkures temperatūru vai signalizāciju. Iespējas ir plašas. Pateicoties planšetdatoros iebūvētajiem energoefektīvajiem akumulatoriem, šīs ierīces var būt galvenais vadības panelis, lai ērtāk regulētu mājās notiekošo,” iesaka M. Tillers.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar