Kampaņā “Dalies ar iespēju augt!” stiprinās jauniešu emocionālo veselību

Šonedēļ visos Rimi veikalos Latvijā uzsākta ikgadējā jauniešu atbalsta organizācijas Mentor Latvia labdarības kampaņa “Dalies ar iespēju augt!”. Tās ietvaros līdz 31. martam ikviens varēs ziedot emocionālās veselības stiprināšanai jauniešiem, kuriem ikdienā trūkst ģimenes atbalsta.

Pandēmijas laiks izgaismojis daudz izaicinājumu, ar ko ikdienā saskaras jaunieši. Socializēšanās un klātienes attiecību trūkums rada emocionālās veselības problēmas – jauniešiem arvien grūtāk koncentrēties mācībām un motivēt sevi ikdienas pienākumu pildīšanai, īpaši problemātisks šis laiks ir dažādu riska grupu pārstāvjiem.

Mentorprogramma pamatā strādā ar 15 līdz 19 gadus veciem jauniešiem no ārpusģimenes aprūpes, lai palīdzētu sagatavoties patstāvīgas dzīves uzsākšanai un sekmētu iekļaušanos sabiedrībā. Pieaugušie mentori sniedz gan emocionālu, gan praktisku atbalstu, individuāli pielāgojot to katra jaunieša vajadzībām.

Kā skaidro Mentor Latvia administratīvā vadītāja Lolita Cīrule: “Mentorprogrammas būtība ir atbalsts un uzmanības veltīšana jaunietim. Arī pandēmijas laikā šis fokuss ir saglabājies. Laikā, kad nav iespējams satikties klātienē, mentors un jaunietis regulāri sazinās digitālajā vidē. Tiklīdz iespējams, abi tiekas un darbojas klātienē, īsteno ieceres atbilstoši jaunieša interesēm un vajadzībām redzesloka un pieredzes paplašināšanai. Tāpat reizi mēnesī Mentor Latvia rīko pasākumus par aktuāliem tematiem, lai palīdzētu jauniešiem izprast sevi, motivēt mācībām un pozitīvai mijiedarbībai ar līdzcilvēkiem, veidot veselīgas attiecības un pieņemt patstāvīgus lēmumus.”

“Pateicoties Rimi Latvia pircēju ziedojumiem, sešu gadu laikā mentorprogrammas atbalstu saņēmuši jau 150 jaunieši. Tie ir 150 cilvēki, kuriem esam palīdzējuši pašiem nostāties uz kājām un sakārtot savu dzīvi! Gadu gaitā arī mūsu darbinieki ir iesaistījušies jauniešu mentorēšanā, palīdzot apgūt un stiprināt ikdienā nepieciešamās prasmes. Tāpat ir prieks, ka ar Rimi atbalstu Mentor Latvia ir spējuši paplašināt atbalsta tīklu no Rīgas uz Latvijas reģioniem, kur riska grupas jauniešiem īpaši nepieciešams atbalsts,” stāsta Rimi Latvia ārējās komunikācijas vadītāja Inga Bite.

Šī ir jau sestā reize, kad kampaņa “Dalies ar iespēju augt!” tiek īstenota ar Rimi Latvia atbalstu un tās laikā saziedotie līdzekļi tiks izmantoti programmas īstenošanai no šī gada pavasara. 2020. gadā labdarības akcijā tika saziedoti 18 364 eiro, kas deva iespēju mentorēt 20 jauniešus.

Par mentorprogrammu

Mentorprogramma ir vienīgais projekts Latvijā, kurā mentors jeb padomdevējs atbalsta jaunieti viņam vajadzīgā veidā vesela gada garumā, turklāt dara to bez atlīdzības. Mentorprogrammu Latvijā jau vienpadsmito gadu īsteno bezpeļnas organizācija Mentor Latvia, tās ideja nāk no Zviedrijas. Programmas 11 pastāvēšanas gadu laikā praktiska un emocionāla palīdzība sniegta teju 500 jauniešiem, kuri ikdienā nesaņem pietiekamu ģimenes atbalstu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar