Kam nepieciešams pievērst uzmanību, strādājot no mājām?

Pēc SKDS veiktās aptaujas datiem, katrs piektais darbinieks Latvijā strādā attālināti. Savukārt, lai mājas apstākļos radītu darbam piemērotu vidi, vitāli svarīgs ir tehniskais aprīkojums, kas darba ikdienu gan atvieglotu, gan padarītu produktīvāku un efektīvāku. “LG Electronics” (LG) eksperti skaidro, kam nepieciešams pievērst lielāko uzmanību, lai darbs no mājām neradītu diskomfortu un sniegtu labāko pieredzi.

Strādāšana no mājām sniedz ieguvumu gan darbiniekiem, gan darba devējam. Pateicoties tam, ir iespējams plānot savu laiku un izvēlēties vidi, kurā katrs jūtas visērtāk, produktīvāk un, kas atbilst jūsu dzīvesveidam. Neskatoties uz to, ka šobrīd darbu ir iespējams veikt attālināti, ir jāpievērš uzmanība atbilstošam tehniskajam nodrošinājumam, lai sniegtu labāko pieredzi. Papildu kvalitatīvam aprīkojumam, lai mazinātu acu saspringumu, jābūt arī atbilstošam tehniskajam nodrošinājumam – programmām, kas ļauj sazināties attālināti, piekļuvei datu glabāšanas serveriem, lai arī strādājot attālināti, darbiniekiem būtu iespēja savstarpēji sazināties un nejust komunikācijas trūkumu, un justos vienoti. 

Atbilstošs tehniskais aprīkojums

Ņemot vērā, ka lielai daļai cilvēku darbs aizrit pie datora ekrāna, galvenais ir nodrošināties ar kvalitatīvu un profesionālu monitoru. Lieliska izvēle strādājošiem profesionāļiem un ikvienam, kurš pie galda pavada ievērojamu laika periodu ir monitori ar ergonomisku statīvu. Tehnoloģiski un ergonomiski attīstītais statīvs ar tā pielāgojamību nodrošina lietotājiem iespēju radīt nevainojami pielāgotu darbstaciju. Šādu monitora ekrānu iespējams pacelt līdz acs līmenim vai nolaist līdz galdam. To pat ir iespējams sagrozīt pretējā virzienā, lai būtu ērti dalīties informācijā ar citiem cilvēkiem. 

Savukārt lieliska izvēle radošo profesiju pārstāvjiem grafiskā dizaina izstrādē vai foto attēlu apstrādē ir UltraWide™ monitori, kas nodrošina skaidru redzamību no jebkura leņķa un ir pieejams vairākos izmēros – no 29 collām līdz 38 collām. Šie monitori attēlo īpaši precīzi krāsas, un to plašā krāsu gamma paredzēta jo īpaši tīram, izteiksmīgam un detalizētam attēlam. UltraWide™ monitori var būt arī liels palīgs darbā ar nebeidzamām tabulām un skaitļiem, jo tā šī tipa monitori ir daudz platāki par ierastā 16:9 malu attiecības izmēra monitoriem.

Pielāgots apgaismojums

Pārāk tuva skatīšanās datora monitorā var veicināt acu nogurumu, tādēļ ilgstoša skatīšanās tajā var radīt vēl lielāku piepūli acīm. Lai no tā izvairītos – darbu no mājām ieteicams veikt istabā, kurā ir dienasgaisma. Pretējā gadījumā, ja istaba būs pārlieku tumša vai gaiša, var nākties piepūlēt acis, lai saskatītu attēlu, koncentrētos uz monitorā redzamo saturu vai saskatītu spilgtus, mazus objektus. Piemēram, lūkojoties monitorā tumšā telpā, tiek veicināta zīlītes atvēršanās plašāk, lai ielaistu vairāk gaismas. Šādiem gadījumiem noderēs jaunākie UltraFine™ monitori, kuriem iespējams pielāgot ekrāna spilgtumu telpas apgaismojuma intensitātei, vienlaikus samazinot slodzi acīm. Acīm pateicīgs monitors ir ar izstrādātu īpaši lasīšanas režīma funkciju, kas pielāgo ekrānu, lai mazinātu acu nogurumu. Monitors ar lasīšanas režīmu ir izcili piemērots darbam ar tekstu.

Tavai veselībai – pareizs monitora novietojums

Lai darbs no mājām neradītu ne acu veselības problēmas, ne muguras un sprandas sāpes, un neietekmētu dzīvesstilu, svarīgs ir monitora novietojums. Monitoru svarīgi novietot acu līmenī vai zemāk, lai novērstu acu vertikālos muskuļus no pārpūles. Turklāt, lūkojoties monitorā, svarīgi, lai ķermenis neatrastos neērtās pozās un nejustu sasprindzināšanos. Lai izvairītos no acu piepūles svarīgi monitoru novietot tā, lai neveidots saules atspīdums. Savukārt brīžos, kad skatoties monitorā, acis jūt sagurumu, tad kādu brīdi tās jānovirza prom no tā un jāfokusē skaties uz kādu objektu tālumā. Tāpat iespējams pielietot 20-20-20 likumu – ik pa 20 minūtēm, lūkojies 20 sekundes uz objektu, kas atrodas 20 metru attālumā. 

Jaunākie UltraWide™ un UltraFine™ monitori ir inovatīvi un nodrošina lielisku attēla kvalitāti arī no ikviena skatīšanās leņķa, atvieglojot skatīšanās procesu nepiepūlot redzi, cenšoties saskatīt ekrānu arī no sāniem. Ja monitorā ir funkcija, kas automātiski pielāgo ekrāna spilgtumu telpas apgaismojumam, noteikti tā ir jāizmanto, jo tā būsiet pārliecināts, ka attēls nav pārlieku spilgts un negatīvi neietekmē izklaides pārraides skatīšanos.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar