Kalnietes e-grāmata iznāk angliski

E-grāmata “Song to Kill a Giant: Latvian Revolution and the Soviet Empire’s Fall” tagad ir pieejama visās lielākajās pasaules grāmatu krātuvēs, ieskaitot Amazon, Apple un Google. Grāmatu angļu valodā tulkojis Kārlis Streips un ar Eiropas Parlamenta ETP grupas atbalstu izdevusi Publicētava.

Eiropas Parlamenta bibliotēkā e-grāmatu svinīgi atvēra DJ Toms Grēviņš un jaunākā Eiropas Parlamenta deputāte Radvile Morkunaite.

Sandra Kalniete: “Esmu gandarīta, ka stāsts par mūsu tautas trešo Atmodu un Latvijas neatkarības atgūšanu turpmāk būs pieejams visiem angļu valodā lasošajiem vēsturniekiem, politologiem, studentiem. Visiem, kas pēta un interesējas par apspiestu tautu brīvības cīņām un nevardarbīgās pretošanās kustībām. Mēs, latvieši, varam lepoties, ka atguvām brīvību, neizlejot svešas asinis. Visi upuri uz mūsu brīvības altāra ir mūsējie.”

Song to Kill a Giant ir pirmā ar Eiropas Parlamenta atbalstu izdotā e-grāmata. Šoruden grāmatu angļu valodā drukātā formā izdos arī Latvijas Ārlietu ministrija.

Grāmata ir pieejama visos elektronisko grāmatu formātos un to var atrast caur www.kalniete.lv/eBooks

Grāmatā ir aprakstīti Latvijas neatkarības atgūšanas procesi un tā ir dokumentāla liecība par Latvijas Tautas Frontes veidošanos un Augstākās Padomes vēlēšanām.

 

TOP Komentāri

avatar