Kalendārs “Vilipsōns”

Grafiķis un tēlnieks Aivars Vilipsons plašākai sabiedrībai zināms kā daudzpusīga, atraktīva un Latvijas mākslas aprindās ļoti pamanāma personība. “Jāņa Rozes apgādā” drīzumā klajā nāks 2014. gada kalendārs “Vilipsōns”.

Kalendārs ar Aivara Vilipsona mākslas darbu reprodukcijām iznāk jau piekto reizi. Otro reizi tas klajā laists “Jāņa Rozes apgādā”. “Ne vienmēr cilvēkam ir iespēja aiziet uz izstādi un redzēt visus mākslinieku darbus klātienē [..], tādēļ kalendārs kalpo kā līdzeklis, lai iepazīstinātu ar saviem darbiem pēc iespējas plašāku cilvēku loku,” stāsta mākslinieks.

Jaunajā 2014. gada kalendārā atradīsiet arī autora piezīmes un paskaidrojumus par katru no darbiem. “Man ir svarīgi, lai līdz skatītājam nonāk ziņa, ko es ar šo darbu esmu vēlējies pateikt.”

Kalendārā redzamas sešas Aivara Vilipsona gleznas (“Ķirsīc”, “Jaunās kurpes”, “Aufwiedersehen”, “Šaizīte”, “Čaks lasa Majakovski”, “Mūza – tā arī neatnāca”) un seši mākslinieka tēlniecības darbi (“Piktais skuķis”, “Laipa”, “Galwenais naf pupi – bet sircniņa”, “Nif-nifs, Naf-nafs & Nuf-nufs”, “Pašportrec” un “Ratobietis”).

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar