Kafejnīca “Leningrad” ar pasākumu sēriju atzīmēs dzimšanas dienas svinības

No 21. līdz 26. martam savu 14. dzimšanas dienu atzīmēs alternatīvās kultūras kafejnīca “Leningrad”, kas turpina aktīvu darbību ēkā pie Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojuma. Svinību nedēļā uzstāsies dažādi alternatīvās mūzikas mākslinieki un dīdžeji.

21.martā septiņos vakarā svinības tiks uzsāktas ar laika pārbaudi izturējušu džeza mūziku, ko no savas gadiem krātās plašu kolekcijas izvēlēsies DJ Edgars no Rīgas, bet 22. martā svinības turpinās allaž pārromantiskais jaunā viļņa šlāgermūzikas duets “Čipsis un Dullais”, kas šogad atzīmē savu 15 gadu jubileju un kurā muzicē arī rokmūzikā daudz pieredzējušie Mārtiņš Ābols un Ģirts Strumpmanis. Koncerta sākums astoņos vakarā.

23.martā tajā pašā laikā uz “Leningrad” skatuves kāps pirmās pašmāju stand-up aktīvistu paaudzes pārstāvji “Comedy Latvia”, kas turpina attīstīt komēdijas žanru latviešu valodā, reaģējot uz svarīgākajām apkārtējās pasaules aktualitātēm, kā arī apspēlējot cilvēka dzīves mūžīgās vērtības.

24.martā Krišjāņa Valdemāra ielas 4. ēkas pagrabtelpas ar pamatīgu enerģiju satricinās turbofolka apvienība “Oranžās Brīvdienas”, kas savā mūzikā veikli jauc kopā ska, regeja, roka, pat metāla un disko elementus, radot spēcīgu, pozitīvu emocionālo lādiņu ikvienā uzstāšanās reizē. Nupat oranžais oktets laida klajā jaunāko singlu “Sadosimies rokās”, kas ir uzsaukums stiprināt cilvēku vienotību arī šajā sarežģītajā laikā. Arī šis koncerts sāksies astoņos vakarā.

25.martā deviņos vakarā kafejnīcas “Leningrad” svinības turpinās grupa “Audiokvartāls”, kas spēlē vieglu rokmūziku ar mūsdienīgas elektronikas pieskaņu. Attiecīgi vakaru pēcāk turpinās DJ Martin Alex ar drum’n’bass mūziku. Savukārt 26. martā no deviņiem vakarā “Leningrad” telpas tiks atdotas smagās rokmūzikas varā, jo uzstāsies žanra veterāni “Rūsa” ar leģendāro Viesturu Polikarpu pie mikrofona. Pēc tam stafeti ar pankroka, ska un Balkānu mūzikas noskaņām pārņems DJ Immigrant jeb bijušais kafejnīcas melomāniskais angļu pavārs Saimons Džeimss Čisholms, kurš pats ir pancīgās folkroka grupas “Alum Alu” dalībnieks.

“Kafejnīca “Leningrad” pārdzīvo dažādus laikus – krīzes, pandēmijas, pat smagus starptautiskos konfliktus,” saka viens no kafejnīcas līdzīpašniekiem Herbe, kurš zināms arī kā jestrās pankroka grupas “Rīta stienis” dalībnieks. “Aug, pilnveidojas un dzīvo līdzi laikam, mācoties un ņemot no dzīves labāko, ko tā sniedz. Galvenais mūsu mērķis ir nemitīgi virpuļojošajā pasaulē saglabāt savu trakulību, muzikalitāti un panciskumu visās izpausmēs. Šobrīd savā veidā arī godinām ukraiņus un viņu prezidentu, kā vēl vienu vizuālo tēlu ieviešot kafejnīcai papildu nosaukumu un logo “Zelenskijgrad”.”

Ieeja svinību pasākumos bez maksas un ar derīgu Covid-19 sertifikātu.

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar