Kāds Dzirciema kūmiņš sarīko nekārtības Botāniskajā dārzā

22.oktobrī plkst.12.41 Rīgas pašvaldības policisti saņēma informāciju par kādu lapsu, kura ielīdusi Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā un atsakās doties prom. Uz notikuma vietu situācijas atrisināšanai nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes autopatruļa. Vienlaikus informācija nodota arī veterinārākās klīnikas “Dr.Beinerts” dzīvnieku ķērājam.

Iestāžu darbiniekiem, ierodoties notikuma vietā, lapsa metās bēgt. Meža dzīvnieks izrādījās tik veikls, ka tam izdevās nozust no dzīvnieku ķērāja redzesloka.

Tomēr pēc neilga laika lapsa nolēma atgriezties pārkāpuma izdarīšanas vietā, turklāt savu uzvaru atzīmēt ar nopeldēšanos Botāniskā dārza baseinā. Iestādes darbinieki, pamanot, ka lapsa ir atgriezusies, nolēma to noķert pašu spēkiem. Vienam no darbiniekiem izdevās kūmiņu noķert aiz astes peldes laikā. Pēc tam darbinieks dzīvnieku satvēris aiz čupra un ielicis toverī. Uz notikuma vietu atkārtoti izsaukti kārtības sargi, kas informāciju nodeva arī dzīvnieku ķērājam.

Veterinārās klīnikas pārstāvis lapsu pārlika dzīvnieku pārnēsāšanas būrī.  Kūmiņš tika nogādāts klīnikā, kur konstatēts, ka tas ir vesels. Pēc preventīva rakstura pārrunām lapsa aizvesta uz mežu ārpus Rīgas teritorijas un palaista brīvībā.

 

Rīgas pašvaldības policija

TOP Komentāri

avatar