Kā veikt skaistumkopšanu mājas apstākļos?

Pavasaris ierasti ir laiks, kad pastiprināti rūpējamies par skaistumkopšanu un sejas un ķermeņa ādas labsajūtu. Sievietes vēlmi izskatīsies skaistai nav atcēlusi arī globālā pandēmija, iespējams tieši pretēji – vēl vairāk vēlamies justies labi. Taču koronavīrusa laikā skaistumkopšanas iespējas ir ierobežotas, liela daļa salonu ir slēgti, arī veselības drošības dēļ izvairāmies doties ārpus mājas un apmeklēt ierastos skaistumkopšanas meistarus. Tomēr ārkārtējās situācijas diktētos apstākļus var izmantot savā labā, apgūstot jaunus paņēmienus skaistumkopšanā, pašām veicot ierastās procedūras, tādējādi arī ievērojami ietaupot finanšu līdzekļus. Kā kvalitatīvi rūpēties par savu matu, nagu un sejas ādas skaistumu un veselību mājas apstākļos, iesaka “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga.

Pirmais solis – sejas ādas attīrīšana

Pēc ziemas, kad visbiežāk lietota barojoša un kopjoša kosmētika, tā vien gribas to nomainīt pret ko mitrinošu un vieglāku, kā arī uzmundrināt sevi ar SPA procedūrām. Šogad tas kļuvis izaicinošāk, taču SPA salona cienīgas rūpes par ķermeņa un sejas ādu iespējams sniegt arī mājas apstākļos. “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga iesaka sākt sejas ādu atjaunošanu ar ādas tipam atbilstošu attīrīšanas procedūru, piemēram, maigu pīlingu, kas dziļi attīrīs poras un likvidēs atmirušās šūnas. Problemātiskas ādas attīrīšanai ieteicams izmantot sejas tīrīšanas līdzekli, kas satur glikolskābi vai salicilskābi. Pēc pīlinga sejas ādu ieteicams palutināt ar kādu vieglu fluīdu un serumu, kura sastāvā ir antioksidanti, piemēram, B3, C, E vitamīns un hialuronskābe. Antioksidanti palīdz tikt galā ar apkārtējās vides negatīvo ietekmi uz ādas kvalitāti, dodot tai enerģiju un mirdzumu. Lielisks profesionālas kosmētiskās procedūras aizvietotājs mājas apstākļos ir vienreiz lietojamās plēvveida sejas maskas. 

Otrais solis – neaizmirstam parūpēties par ķermeni pēc ziemas

Pēc ziemas visam ķermenim nepieciešamas tikpat lielas rūpes kā sejas ādai. Arī ķermeņa kopšanā ieteicams sākt ar pīlingu, ādu viscaur maigi noskrubējot, tādējādi saudzīgi atbrīvojoties no atmirušajām šūnām. Pīlingam no mājās atrodamiem produktiem pavasarī var izmantot kafijas biezumus, kas ādu padarīs mīkstu un gludu. Regulāras pašmasāžas un kontrastdušas palīdzēs uzlabot asins cirkulāciju un atdzīvināt ādu. Jāņem vērā, ka ikdienā  katrā mazgāšanās reizē tiek nomazgāta ne tikai netīrumu, bet arī ādas aizsargkārtiņa, tāpēc āda kļūst sausa, niez vai lobās. Ādu mitrināt palīdz ķermeņa krēmi un losjoni. Krēmu jāizvēlas atbilstoši ādas tipam, taču normālas ādas īpašniecēm der atcerēties, ka krēmam ikdienas lietošanai pavasarī jābūt vieglākam par ziemā izmantoto. 

Trešais solis – rūpējamies par roku un kāju skaistumu

Pēdējos mēnešos pastiprināti mazgājam rokas, kas ļoti sausina roku ādu, padarot tās raupjas un jutīgas. Svarīgi pēc katras roku mazgāšanas tās sasmērēt ar mitrinošu krēmu vai neitrālas smaržas augu eļļu. Patīkams aromāts būs kokosriekstu vai mandeļu eļļām, taču derēs arī olīveļļa. Lai mitrinātu ādu un stiprinātu nagu veselību, pirms manikīra vai pedikīra mājas apstākļos plaukstas un pēdas ieteicams izmērcēt kokosa vai olīvu eļļas vanniņā. Roku un kāju kopšanai piemēroti arī glicerīnu saturoši kopšanas produkti, kas palīdz saglabāt mitruma līmeni ādā, aizsargā to un samazina saspringuma sajūtu. 

“Īpašas rūpes pelnījušas arī pēdas, kas pēc ziemas apavu valkāšanas priecāsies par pedikīru un masāžu. Lai mājas apstākļos veiktu pēdu apkopi, nepieciešama pēdu vīle, barojošs kāju krēms un nagu knaiblītes. Svarīgi kājas vismaz reizi dienā mazgāt zem tekoša ūdens. Pēc mazgāšanas tās jānosusina, īpašu uzmanību pievēršot arī pirkstu starpām, jo nenosusinātas, mitras pirkstu starpas sasūt un palielinās sēnīšu infekcijas risks. Tīras pēdas ieteicams ieziest ar barojošu un atjaunojošu krēmu. Pēdu kopšanai ieteicamas mitrinošas maskas un krēmi, kuru sastāvā ir urea – īpaši iedarbīga urīnviela, kas mitrinās un baros ādu. Pēdu apkopes beigās jāapgriež nagi, taču nav ieteicams tos apgriezt pavisam īsus, kā arī atstāt tiem spicus stūrus, lai izvairītos no nagu ieaugšanas. Pēc nagu apgriešanas vēlams lietot nagu eļļu, kas mīkstinās kutikulas un palīdzēs gadījumos, kad veidojas sāpīgi nagu valnīši vai stūrīši. Ja, kopjot pēdas, pamanāt, ka nags ir mainījis krāsu, tā ir pirmā pazīme sēnītei – labākā risinājuma atrašanai nepieciešams griezties pie speciālista. Jāatzīmē, ka ar gadiem kvalitatīva kāju kopšana paša spēkiem kļūst problemātiskāka, tāpēc ieteicams vērsties pēc palīdzības pie podologa, kas profesionāli veiks pēdu aprūpi, apstrādājot arī nagus, lai tie būtu skaisti un veselīgi. Vēršam uzmanību, ka diabēta pacientiem īpaši jārūpējas par pēdu veselību!,” aicina “Euroaptieka” farmaceite Zane Melberga. 

Piektais solis – rūpējamies par matu skaistumu

Pēc ziemas, kad mati cietuši sausā gaisa un biežās cepures valkāšanas dēļ, būtiski atjaunot to mirdzumu un stiprināt aizsardzībai pret saules stariem. Veselīgi ir reizi nedēļā lietot matu tipam piemērotu matu masku vai stimulēt to augšanu ar specializētiem līdzekļiem. Izmantojot situāciju, kad ārpus mājām nav jādodas tik bieži kā iepriekš, ieteicams matiem ļaut izžūt bez fēna, kas ilgtermiņā padarīs matus veselīgākus un dzīvākus! 

Galvas ādas veselību, asinsriti un matu augšanu lieliski stimulēs galvas masāža, ko ikdienas matu mazgāšanas rutīnā var iekļaut ikviens, ne tikai frizieris. Iedarbīgs galvas ādas atjaunošanas paņēmiens ir matu pīlings, ko mājas apstākļos var veikt, smalko jūras sāli sajaucot ar matu kondicionieri. Sausas galvas ādas īpašniecēm ieteicams izvēlēties specializētu matu kopšanas kosmētiku, kā arī kondicionieri uzklāt visā matu garumā. Jāņem vērā, ka pārmērīga kondicioniera un matu masku lietošana var novest pie taukainiem matiem, tāpēc normālas galvas ādas īpašniecēm kondicionieri ieteicams uzklāt tikai matu galos. 

Sestais solis – sargājam ādu un matus no saules

Laikā, kad teju katra iziešana ārpus mājas ir notikums un svaigu gaisu cenšamies tvert ar pilnu krūti, pienācīgi ārpus mājas izgājieniem jāsagatavo arī ādu un matus. Pavasara saule paliek intensīvāka un ķermeni vairs neklāj bieza drēbju kārta, tāpēc svarīgi pasargāt tos no saules kaitīgās ietekmes. Šajā sezonā svarīgi atcerēties regulāri padzerties, lai organisms nezaudē ūdeni, kas arī vairos ādas un matu skaistumu. Ikdienas skaistumkopšanas rutīnā jāatgriežas saules aizsargkrēmiem, kuru Sun protection factor (SPF) ir vismaz 30+, ļoti gaišai ādai 50+. Jo lielāks cipars, jo mazāk UV staru absorbējas ādā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar