Kā mājokļa automatizācija padara jūsu dzīvi vieglāku un komfortablāku? Skaidro eksperti

Aizvien vairāk cilvēku atjaunina savus mājokļus, ieviešot dažādas automātiskas sistēmas un programmas, lai ar viedierīcēm kontrolētu savu komfortu mājoklī, tostarp ietaupot finanšu līdzekļus no jebkuras vietas pasaulē. Kā mājokļa automatizācija padara ikdienu vieglāku, ērtāku un mazāk sarežģītu, skaidro “LG Electronics” eksperti.

Iegūstiet kontroli

Mūsdienās gandrīz ikvienam ir viedtālrunis, ko iespējams izmantoto mājokļa automatizācijai un vairāku procesu regulācijai. To iespējams veikt ar speciālu lietotni ThinQ, kad vien ar telefona aplikāciju iespējams ieslēgt un izslēgt veļasmašīnu, izvēlēties piemērotāko mazgāšanas ciklu, kā arī iespējams sekot līdzi atlikušajam veļas mazgāšanas laikam. Līdzīgi ir arī ar ledusskapi – tam attālināti iespējams regulēt temperatūru, kā arī ieslēgt enerģijas taupīšanas režīmu. Ar šo lietotni iespējams veikt arī sadzīves tehnikas diagnostiku, lai identificētu iespējamās problēmas, kā arī noderīgu informāciju un ieteikumus lietošanai.

Tāpat ir programmas ar kurām iespējams regulēt mājokļa temperatūru, aizslēgt vai atslēgt durvis, regulēt apgaismojumu un daudz ko citu – neatkarīgi, vai atrodaties mājās vai ārpus tām. Šādās aplikācijās iespējams saņemt arī paziņojumus par to, ka kāda no iekārtām nedarbojas vai arī ir konstatēta kāda problēma, lai lietotājs par to būtu informēts savlaicīgi un varētu rīkoties atbilstoši aplikācijā norādītajām instrukcijām.

Uzlabojiet komfortu

Vai esat kādreiz devies uz darbu no rīta, kad temperatūra ārā ir zema, bet atgriežoties mājās, temperatūra ir kļuvusi vēl zemāka, kad steidzami nepieciešams mājoklī ieslēgt visus sildelementus? Kad uzstādīsiet gudro mājas termostatu, jums nenāksies atkal saskarties ar šiem nepatīkamajiem apstākļiem. Vienkārši pieslēdzieties termostatam ar lietotnes palīdzību un pielāgojiet temperatūru.

Tāpat LG Electronics paziņo, ka Baltijas tirgū tagad pieejamas arī veļasmašīnas ar automātiskās dozēšanas funkciju – tās automātiski dozē pareizo veļas mazgāšanas līdzekļa daudzumu un ļauj vienlaikus izmantot, gan mīkstinātāja atvilktnes, lai veiktu līdz 35 mazgāšanas reizēm, nepievienojot mazgāšanas līdzekli, tādējādi atvieglojot ikdienu.

Palieliniet efektivitāti

Kad iegūstat lielāku kontroli pār jūsu komforta vidi, jūs vairāk ietaupāt uz komunālo pakalpojumu izmaksu rēķina. Investīcijas mājas automatizācijā atmaksājas īsā laikā. Jūs netērēsiet naudu, jo aizmirsāt izslēgt apgaismojumu, vai nepatērēsiet enerģiju, lai atdzesētu savu māju, kad esat prom. Jūsu mājas iekārtu kontrolēšana no jebkuras vietas pasaulē ļauj jums optimizēt izmaksu ietaupījumam.

Palieliniet drošību

Jūsu mājokļa drošība sniedz jums sirdsmieru. Automātiskas durvju slēdzenes nodrošina to, ka vairs nekad atkal neaizmirsīsiet aizslēgt durvis. Jūs arī saņemsiet brīdinājumu, ja kāds centīsies iekļūt mājoklī, kad esat prom. Un ar automātiskajām drošības kamerām jūs vienmēr spēsiet uztvert kustības, ierakstīt video un aplūkot aktivitāti ap jūsu mājokli.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar