Jūrmalas bērni un mērs sveic pasaules labākos pludmales volejbolistus

Latvijas labākie pludmales volejbolisti nedēļas nogalē triumfēja Durbānas Open turnīrā un, pateicoties šim panākumam, 2013.gada sezonu noslēdza pasaules stiprākā pāra statusā.

Turot virs galvas plakātus ar apsveikuma vārdiem – Jūrmala sveic pasaulē labākos pludmales volejbolistus Samoilovu un Šmēdiņu, jaunie volejbolisti no Jūrmalas sporta skolas uzgavilēja, kad uzgaidāmajā zālē ienāca abi volejbolisti. Aleksandrs Samoilovs kūrortpilsētā ir ļoti populārs sportists un to apliecina nesen iegūtā 2013.gada Jūrmalas populārākā sportista balva. Kopš viņa veiksmīgajiem startiem Pekinas un Londonas Olimpiskajās spēlēs daudzi pilsētas bērni pievērsušies pludmales volejbolam.

«Jūrmalnieku ierašanās lidostā bija ļoti patīkama un negaidīta. Kad izcīnījām pirmo uzvaru Pasaules Kausa posmā Argentīnā, lidostā bija ieradušies daudz atbalstītāju pēc tam ar katru reizi mūsu sagaidītāju skaits saruka. Šodien iepriecināja prāvais atbalstītāju, draugu un radu pulciņš. Patīkams pārsteigums, ka ieradās Jūrmalas mērs, kurš savā aizņemtajā darba grafikā atrada laiku atbraukt un bija gatavs to darīt arī vakardien, kad nokavējām lidmašīnu,» Aleksandrs Samoilovs neslēpa prieku par sirsnīgo sagaidīšanu.

Sportistus sveica Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis, dāvinot abiem sportistiem un trenerim Genādijam Samoilovam, kurš arī ir jūrmalnieks, rokaspulksteņus ar Jūrmalas simboliku.

«Pirmā vieta pasaules pludmales volejbola rangā ir nebijis panākums Latvijas sportistiem un mēs esam bezgala lepni, ka tas bijis pa spēkam Jūrmalas smilšu laukumos izaugušajam Aleksandram. Jūrmalas pilsēta spēlētājus ir atbalstījusi un arī turpmāk atbalstīs un priecāsies par katru spēli, par katru panākumu. Novēlam, lai viņiem ar Jāni sacensībās veicas vēl labāk un ceram pēc trīs gadiem sagaidīt Olimpisko medaļu,» saka Gatis Truksnis.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šosezon kopā uzvarējuši vairākos turnīros. Nesenākā uzvara gūta nedēļas nogalē Dienvidāfrikas Republikā, un tā ļāva nosargāt augstāko pakāpienu pasaules rangā, apsteidzot titulētos brazīliešu un ASV pārstāvjus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar