Juriste Ieva Brante: Vispirms pienākumi, tikai tad – tiesības!

Pilsoniski aktīvās juristes un sabiedrisko norišu līdzdalībnieces Ievas Brantes ieskatā tieši pienākumu lomai ir būtiska nozīme mūsu ikdienā: “Svarīgi saprast, ka vispirms ir indivīda pienākumi un tikai pēc tam tiesības. Ja vēlos dzīvot tīrā vidē, tad m­ans pienākums ir vispirms sakopt aiz sevis. Šis ir vienkāršs piemērs, lai izprastu, kā mana tiesība izriet no mana pienākuma.”

Juriste uzskata, ka, ja mēs vēlamies dzīvot godīgā valstī, tad ikviena iedzīvotāja pienākums ir piedalīties vēlēšanas procesos un atbildīgi  izvēlēties politiskās varas pārstāvjus. Lai ieskicētu katra cilvēka personisko atbildību atbildību, piedaloties valsts politiskajās norisēs, Ieva Brante vadīs vieslekciju „Tava ikdiena: pienākumi un tiesības”.

“Ikvienam no mums būtu jāparzin politiskā ābece vismaz lielos vilcienos. Izpratne par to, kas notiek valstiskā līmenī ir svarīga, lai spētu izdarīt savu izvēli un attiecīgi uzņemtos atbildību par savu valsti. Mēs šeit dzīvojam, un tās ir mūsu mājas. Tāpēc mūsu katra pienākums ir sakopt savu valsti,” pilsoniski aktīvā juriste dalās pārdomās par sabiedrības iesaisti politikā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar