Juniors un Kurts klausītājus iepazīstina ar „Waiatu”

Waiata maori valodā nozīmē mūzika, melodija, dziesma. Tas ir pārdabisks, teiksmām apvīts spēks, ko rada emocijas un kas dzimst emocijās. Mums mūzika ir kas vairāk par skaņu celiņiem un notīm, tā ir sajūta, kas pavada dien dienā, iedvesmai dzimstot neatkarīgi no atrašanās vietas un laika. Šajā dziesmā esmu izstāstījis savu sajūtu – savu mūziku un arī mīlestību pret to,” stāsta Juniors.

Skaņdarba vizuālo noformējumu veidojis hip hip mūziķu vidū labi zināmais vizuālais meistars Toms Rings, kas, singlu ekranizējot, norobežojies no šim žanram tik raksturīgās urbānās vides, devis priekšroku neskartām dabas ainavām. Klipa režisors, pārnesdams Waiatas tēlu no mākslinieku abstraktā sajūtu līmeņa uz reālo pasauli, pārvērtis Waiatu mūzā, kas vienmēr ir blakus, iedvesmo un dod spēku.

 „Lai gan aktīvi strādāju pie sava solo albuma un pēdējā laikā aizņemtības dēļ ļoti reti iesaistos kopīgos projektos ar citiem māksliniekiem, Juniora aicinājumam, radīt kopīgu stāstu par Waiatu, piekritu labprāt. Man šis projekts likās saistošs ne tikai idejiski, bet arī tehniski, jo dziesmas tekstā, atskatoties uz savām gaitām blakus Waiatai, esam iešifrējuši arī savu dziesmu nosaukumus, kas raksturo kādu konkrētu dzīves posmu, ” par kopdarbu ar Junioru stāsta Kurts.

Kādreizējais hip hop apvienības Kreisais Krasts dalībnieks Juniors pašlaik pārstāv apvienību Nabagi Pilī. Savulaik izpildītājs plašāku atpazīstamību guvis ar tādām kompozīcijām kā „Pilsēta zem jumta”, „Nekad nav divas”, „Stāv Rakstīts III” un „Miers”. 2014.gadā Juniors izdevis divas relīzes – Miers EP un 09-12g EP, kuru tapšanā piedalījušies daudzi Latvijā zināmi hip hop mākslinieki – Pionieris, Mazais Zaļais, Edžons, Dairis u.c.

TOP Komentāri

avatar