Juglā – tikšanās ar Ausmu Kantāni un Vitu Jurjāni

Rīgas Centrālās Bibliotēkas Juglas filiālbibliotēka (Brīvības gatvē 430A) un Rīgas Ziemeļu izpilddirekcija š.g. 16. maijā plkst. 15.00 aicina uz pasākumu „ Ziedoņa laiks ”- tikšanos ar aktrisi Ausmu Kantāni un Tautas tēlotājas mākslas studijas „Kolorīts” vadītāju Vitu Jurjāni.

Ausma Kantāne ir latviešu aktrise un politiķe. Bijusi Dailes teātra aktrise. Politikā darbojusies no 2006. gada līdz 2010.gadam. 1976. gadā aktrisei piešķirts Latvijas PSR Nopelniem bagātās skatuves mākslinieces goda nosaukums, 1990. gadā – Latvijas PSR Tautas skatuves mākslinieces goda nosaukums, bet 2017. gada 18. novembrī Ausma Kantāne apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeņa 3. šķiru.

Vita Jurjāne kopš 2006. gada ir 1968.gadā dibinātās Tautas tēlotājas mākslas studijas „Kolorīts” vadītāja. Studijā aktīvi strādājošo dalībnieku iemīļotie žanri – klusā daba un ainava, tehnikas – pastelis, akvarelis. Studija ir ilggadīgā vadītāja Harija Blunava lolojums. Studijas darbības misija ir gleznošana, izglītojoša rakstura saturīga brīvā laika pavadīšana, pieaugušu cilvēku radošo spēju attīstīšana, izstāžu darbība. Dalībnieki grib radīt un rādīt darbus caur savu redzējumu un krāsām.

Bibliotēkā ir aplūkojama studijas radošo darbu izstāde.

Pasākums notiek cikla „ Rīga lepojas” ietvaros un veltīts Latvijai 100.

Informāciju sagatavoja:

Sandra Kokina,

Rīgas Centrālās bibliotēkas Juglas filiālbibliotēkas vadītāja

TOP Komentāri

avatar