Jēkabpilieši pārtrauc neveiksmju posmu un sagrauj BK „Jelgava”

Komanda spēlei tika pieteikta pilnā sastāvā, taču laukumā tā arī neuznāca Rinalds Sirsniņš.

BK „Jēkabpils” maču pret jelgavniekiem uzsāka ar pārsvaru pirmajā spēles minūtē (3:0) Troja Bārnisa izpildījumā un turpināja pārliecinoši attālināties arī perioda turpinājumā. BK „Jēkabpils” 20 punktu pārsvaru panāca otrās ceturtdaļas sestajā minūtē, Mihalam Hlebovickim izpildot divus precīzus metienus pēc kārtas (37:17). Puslaiku „lūši” noslēdza ar 26 punktiem vadībā (45:19). Jēkabpilieši pirmajā puslaikā dominēja visos spēles komponentos.

Otrajā puslaikā BK „Jēkabpils” spēle gāja no rokas, un pieauga arī punktu pārsvars, sasniedzot +40 jau trešās ceturtdaļas sākumā. Puslaikā uz laukuma uzgāja Edgars Leja, un mača pēdējā ceturtdaļā pievienojās arī Artis Arnītis. Lai gan cīņa ceturtajā ceturtdaļā gūto punktu ziņā tika aizvadīta līdzvērtīgi (17:16), jēkabpilieši līdz pat dueļa finālsvilpei neatstāja jelgavniekiem nekādas cerības uzvarēt un sakāva pretiniekus ar rezultātu 86:49 (+37).

Rezultatīvākie BK „Jēkabpils” rindās – Trojs Bārniss ar 18 gūtiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām komandas labā, kā arī trīs basketbolisti, kas sasniedza 12 punktu guvumu – Jānis Pozņaks (+12 atlēkušās bumbas), Kamerons Randls, Mārtiņš Kravčenko.

„Izdevās labi iesākt spēli. Pretinieks, iespējams, nebija gatavs tam, ka mēs uzreiz iesākām spēli pietiekoši agresīvi ar zonas aizsardzību. Jelgavniekiem sākumā neaizgāja metieni, savukārt mums bija milzīgs pārsvars nospēlēt zem groza apakšas un to mums izdevās arī realizēt. Jāsaka, ka pretinieks spēlēja ļoti vāji un šo uzvaru nevajag pārvērtēt. Domāju, ka secinājumus varēsim izdarīt tikai pēc otrdienas spēles pret BK „Jūrmalu/Fēnikss”. Jūrmalnieki spēlē daudz agresīvāk aizsardzībā un arī gudrāk nekā Jelgavas komanda. Rinalds galīgas nepieciešamības gadījumā bija gatavs iziet laukumā un spēlēt tikai uz 50% no sava potenciāla. Paldies viņam par vēlēšanos vajadzības gadījumā palīdzēt komandai,” uzvaru komentēja BK „Jēkabpils” galvenais treneris Edgars Teteris.

LBL, 18. janvāris

BK „Jēkabpils” pret BK „Jelgava” 86:49 (27:9, 19:10, 23:14, 17:16)

BK „Jēkabpils”: Bārnis 18 (9ab), Pozņaks 12 (12ab), Randls 12, Kravčenko 12, Leja 9, Aleksejevs 8 (5ab), Hlebovickis 8, Virsis 4, Arnītis 2, Veselovs 1 (7ab).

BK „Jēkabpils” (14/7) pēc uzvaras pret jelgavniekiem notur stabilu ceturto vietu LBL pamatturnīra tabulā un atkal pietuvojas trešajā vietā esošajai komandai vietai BK „Valmiera”. 

Līva Stašule

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar