Jauns īpaši pielāgots konvoja autobuss – vienīgais Baltijā

Jaunais konvoja autobuss aprīkots ar piecām konvoja darbinieku sēdvietām un 30 aizturēto personu vietām – 14 divvietīgās kamerās un divās vienvietīgās kamerās. Izolācijas kameru durvis ir veramas, tās līdz pusei aprīkotas ar metālu, bet augšējā daļa – restota. Katras kameras durvis aizslēdzamas ar stieņu slēdzējmehānismu.

 Aizturēto novērošanai salonā izvietotas kameras, kuru ierakstus jebkurā laikā var nolasīt un pārnest uz citu datu nesēju. Tāpat, caur šīm kamerām iespējams arī tiešsaistē sekot līdzi konvojēšanas laikā notiekošajam. Salonā ir divi monitori – viens pie vadītāja un otrs pie konvoja darbinieka.

Pārvadājamo personu komfortam transportlīdzeklis aprīkots ar regulējamām lūkām, uzstādīta arī atsevišķa klimata kontrole, kas nozīmē, ka gan transportlīdzekļa priekšpusē, gan aizmugurējā daļā iespējams uzstādīt dažādus klimata režīmus. Transportlīdzeklī ierīkotas arī labierīcības.

Būtisks uzlabojums ir transportlīdzeklī pieejamais bagāžas nodalījums, kurā pārvest apcietināto personu personīgās mantas. Iepriekš, lai nodrošinātu mantu pārvešanu līdz ar personu, bija nepieciešams papildu transportlīdzeklis, jo konvoja transportlīdzeklī nebija tam paredzētu nodalījumu.

Valsts policijas Konvoja bataljons ikdienā organizē un nodrošina aizturēto, apcietināto, apsūdzēto un notiesāto personu konvojēšanu uz īslaicīgās aizturēšanas vietām, brīvības atņemšanas vietām, tiesām, ekspertīzēm vai citām iepriekš noteiktām vietām gan Rīgas reģiona, gan starppilsētu robežās visā Latvijas teritorijā. Kopumā bataljona rīcībā ir 13 automašīnas, kuras pielāgotas personu konvojēšanai. Tagad bataljona rīcībā nodots 290 tūkstošus eiro (cena ar PVN) vērtais Iveco Crossway Line.

Foto: VP

TOP Komentāri

avatar