Jauniešiem patiesa interese par mācībām Valsts policijas koledžā

Informējošos pasākumus un paraugdemonstrējumus šogad apmeklēja 221 interesents, kas ir aptuveni trīs reižu vairāk nekā iepriekšējos gados.  

“Esam pārspējuši līdzšinējos rekordus. Tik kuplā skaitā jaunie policisti šeit redzēti pirmo reizi,” uzrunājot apmeklētājus, sacīja Valsts policijas koledžas direktora vietnieks Māris Riekstiņš. Atvērto durvju dienas apmeklētāju vidū pārsvarā bija vidusskolēni, taču interesi izrādīja arī augstāko izglītību ieguvušie iedzīvotāji, kuri tikai tagad apsver domu mācīties VPK.

Interesenti, noklausoties lekciju par studiju iespējām, veicot vērīguma un atmiņas testa izmēģinājumu un uzdodot sev interesējošus jautājumus, guva ieskatu kadetu ikdienā.

Vislielāko interesi izpelnījās kadetu rādītie uzbrukumu atvairīšanas un aizsardzības paraugdemonstrējumi un inscinēta personu aizturēšana no automašīnām. Paraugdemonstrējumi sniedza iespēju pārliecināties, cik profesionāli jaunie likumsargi tiek sagatavoti.

“Lielākajai daļai audzēkņu, kuri pie mums iestājas mācīties, nav akrobātikas un tuvcīņas pamatzināšanu. Pirmā mācību gada laikā viņi sasniedz ļoti labu līmeni. Viņi tiek sagatavoti darbam reālās situācijās, kad jāaiztur noziedznieki,” apliecināja VPK Sporta katedras vadītājs Ivars Zvirbulis.

Pēc paraugdemonstrējumiem Atvērto durvju dienas apmeklētājiem bija iespēja pašiem apgūt dažādas cīņas mākslas tehnikas, interaktīvajā stendā pārbaudīt savas šaušanas prasmes un apskatīt Kriminālistikas muzeja ekspozīciju. Apmeklētāju uzmanību piesaistīja arī VPK dienesta suns Endi, kas parādīja savas spējas, izpildot kinologa komandas.

Daudzi Atvērto durvju dienas apmeklētāji atzina, ka apsver domu mācīties VPK, jo patīk sports, kā arī policistu ikdiena ir aktīva, piesātināta ar notikumiem, un likumsargi palīdz citiem. Tāpat zināmu lomu spēlē arī bezmaksas izglītība un garantēta darba vieta pēc studiju beigšanas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar