Japāniete HAIJIMA izdod trešo singlu “Tu izvēlējies palikt”

HAIJIMU (Alise Haijima) plašāka auditorija iepazina Latvijas XFaktora otrajā sezonā, kur māksliniece izcēlās ar košu koptēlu. 2018.gadā debitējusi uz “Cabaret O!” lielās skatuves un izdevusi savu pirmo triloģijas singlu Krāsas | . Triloģijas tika turpināta ar otro singlu “Es meklēju” |, kam šodien pievienojas triloģijas noslēguma dziesma “Tu izvēlējies palikt” | .

HAIJIMA ir koša un ievērojama mākslinieces, kas ikdienā mācās Rīgas tehniskajā universitātē datorsistēmas un informācijas tehnoloģijas fakultātē informācijas tehnoloģijas institūtā. Arī XFaktora laikā Alise nepameta mācības vidusskolā, kā citi, bet darīja visu, lai vidusskolu pabeigtu veiksmīgi. Arī universitāte, kas tagad paņem daudz laiku, dod motivāciju Alisei plānot ik dienu, lai paspētu pievērsties gan mūzikas lietām, gan tulkošanas darbiem (Alise ir japāņu valodas tulks), gan veiksmīgi veidot cita veida sadarbības ar sadarbības partneriem.

Un tā kā Alises ikdienā joprojām aktīva ir japāņu valoda, tad viņa uzskata, ka caur savām dziesmām jāmēģina mācīt latviešiem japāņu valodu, un hieroglifus, tieši tāpēc visām Alises dziesmām klāt tiek likti hieroglifi. Arī jaunā dziesma “Tu izvēlējies palikt”, kas ir triloģijas noslēguma dziesma, tiek prezentēta kopā ar savu hieroglifu: 残.

Dziesmas nosaukums “Tu izvēlējies palikt” | 残 jau izsaka dziesmas nozīmi pats par sevi – šī dziesma tika sarakstīta kopā ar Alises māsu pavadot ikdienišķu laiku mājās pie iemīļotajām klavierēm. Dziesmas vārdu iedvesma nākusi no Alises pašas pieredzes ar viņas tuviniekiem, kuri viņai izpalīdzējuši smagos brīžos un palīdzējuši tikt tuvāk saviem mērķiem vai attīstīt sevi citos aspektos. “..Dziesma ir par pateicību mīļotajiem cilvēkiem, pateicību par būšanu kopā neskatoties uz grūtajiem apstākļiem. Nereti gadās sastapties ar grūtībām raksturu, uzskatu un personīgo dažādību dēļ, taču “īstie” cilvēki paliks ar tevi neatkarīgi no tā, kāds tu esi!..” piebilst HAIJIMA.

Arī izdošanas datums tika plānots apzināti un tieši decembra sākumā – pirms Ziemassvētku periodā, jo šis ir laiks, kad visvairāk vajadzētu atgādināt ik vienam, ka ir jābūt pateicīgam par saviem tuviniekiem, par kuriem iespējams ikdienas skrējienā esam aizmirsuši novērtēt cik vajadzētu. Lai gan šis nav svētku singls, tas noteikti atspoguļo sirsnību un siltumu, ko mēs ik viebs vēlamies saņemt un sniegt.

HAIJIMA: “..Rakstot šo dziesmu, es visvairāk pievērsu uzmanību noskaņai un enerģijai. Ar šo gabalu es vēlējos sniegt tādu pašu pozitīvu noti kā man deva tuvinieki. Klausoties var just prieku un sajūsmu. Man ir ļoti spītīgs un kaprīzs raksturs, bieži vien neaprēķinu savu reālo kapacitāti, tādā veidā nokļūstu situācijās, kas izraisa milzīgu stresu domājot vai nepievilšu citus, vai tiešam paveikšu pietiekami labi, vai paspēšu to izdarīt laikā. Ar šādiem apstākļiem dzīvojot, protams, izvēršas strīdi un nevajadzīgi emociju izplūdumi pret saviem mīļajiem, kuri nepiekā nav vainīgi. Kam gan nav bijušas šādas situācijas?..”

Mūzikas un vārdu autore ir pati HAIJIMA ar lielu savas mazās māsas palīdzību. Producēja Jānis Kalve un Lotars Lodziņš, kas ieraudzīja potenciālu šajā gabalā un uztaisīja izcilu aranžiju. Basģitāras un ģitāras partijas iespēlēja “Prāta Vētra” ģitārists Ingars Viļums iedodot dziesmai izcilu ornamentu. Dziesmas izdevēji – Communication ART.

“..Lirikas video ir redzama plate, kas savā ziņā atspoguļo pateicības un gandarījuma ciklu, kā arī pašu dzīves gaitu – sākums un beigas. Izdarot kaut mazu sirsnīgu lietu kādam, tas uzlabos viņa garastāvokli un viņš to izplatīs tālāk. Es noteikti ticu karmai, kas nāk atpakaļ, tāpēc skatoties uz dziesmas retro/funky noskaņu un tikko minēto metaforu, plate liekas kā ideāls represents. Patīkamu klausīšanos un lai samīļo savējos, tāpat vien, ka viņi Tev ir!..”  piebilst HAIJIMA.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar