Jana Ikes dzejas grāmata ” Vilka gars”

Grāmata tapusi sadarbībā ar projektu http://www.managramata.lv un 38 māksliniekiem teju no visas Latvijas. Grāmatā iekļauts 121 dzejolis, katru no tiem paspilgtina jauno mākslinieku ilustrācijas. Grāmatā lasāmie darbi vēsta par ikdienas steigā sastopamajiem sīkumiem, notikumiem un problēmām, ko paspilgtina fantāzijas jūtamā klātbūtne. Savukārt vairums no grāmatā atrodamajām ilustrācijām tapušas specifiski priekš šiem darbiem, tādējādi ļaujot māksliniekiem atainot to, kā sapratuši un uztvēruši tajos pasniegto domu. Lasītājus varētu pārsteigt šo darbu vieglums un vienkāršība, jo šajā 21. gadsimtā, tehnoloģiju un atīstības laikmetā, viss, arī dzan māksla, ir pārlieku sarežģīta, tādēļ liedzot cilvēkiem to baudīt laika trūkuma dēļ.
Grāmatas tapšanas process ir bijis kā neliels ceļojums apkārt Latvijai un nedaudz ārpus tās, un pēc grāmatas iznākšanas šis ceļojums turpināsies nu jau taustāmā veidolā. Grāmatas atklāšana paredzēta novembrī Lielvārdē ar Santagoras (viena no grāmatā sastopamajām māksliniecēm) ceļojošo gleznu istādi. Pagaidām grāmata būs pieejama Latvijas lielāko pilsētu bibliotēkās, internetveikalā iekš http://www.draugiem.lv/managramata.lv/ma… un grāmatnīcā “Gaisma” Ventspilī.
Ja ir vēlēšanās ar autoru sazināties privāti, tas ir iespējams portālā http://www.draugiem.lv un ar e-pasta starpniecību jansikes21@gmail.com.

TOP Komentāri

avatar