Inga Karpiča ar jaunradītu dziesmu piesaka jaunu pasaules mūzikas projektu – LalitaDasika!

Ingas Karpičas izjustā skaņu pasaule veidojusies un kļuvusi tuva vairāku gadu garumā caur latviešu tautasdziesmām, vēlāk, iepazīstoties ar vēdiskajām zināšanām, tā bagātinājusies arī muzikāli ar Indijas un Latvijas kultūru savīšanos albumā “Zelta trepes”. Šobrīd Māksliniece ar jauno muzikālo projektu LalitaDasika klausītājiem sola pavērt vēl plašākus skaņu apvāršņus, vēl dziļāk vest meditatīvās mūzikas ceļojumā un ar ļaušanos sakrālās sanskrita valodas skanējuma dziedinošajai iedarbībai, izzināt pašiem sevi, pieskarties vēl vairāk kam netveramākam – patiesam, kas stāv ārpus kultūru dažādības, bet ir klātesošs mūsos visos.

Jaunradītajā kompozīcijā “Vitthala Panduranga” mēs atklājam LalitasDasikas nomierinošo balsi. Kopā ar mūzikas ritmu tā aizrauj un aizved citā dimensijā,” mūziķes veikumu apraksta blog.bhaktimarga.org. Dziesmas radīšanā iedvesma gūta Indijas tradīcijās, kur vēl joprojām, tāpat kā pirms tūkstošiem gadu, sanskrita spēka vārdi to skandētājiem un klausītājiem nes dziļu mieru un pat pārpasaulīgu līksmi.

Šā gada martā mūziķe sola izdot arī savu pirmo sanskrita meditatīvās mūzikas albumu, lai ar to mūsu pasaulē vairotu tik ļoti nepieciešamo mieru, harmoniju un mīlestību.

LalitaDasika uzsver, ka sanskrita sanskrita vārdu dziedāšana un klausīšanās ir instruments, kas visvieglāk palīdz nomierināt prātu un atbrīvot sevi no raizēm. Tā ir mūzika, kas sarakstīta dvēselei, tā skan ārpus kultūru un gadsimtu robežām. Ar skanējuma ritmisko maģiskumu un meditatīvo dziļumu, cilvēkam atklājas viņa dvēselē esošais miers, iekšējā labsajūta un piepildījums.

LalitaDasika – mūzikas autore, balss. Dziesmas piedziedājuma autors – mūks, mūzikas producents KabirDas; dzīvo Shree Peetha Nilaya ašramā Vācijā, kur vada mūzikas studiju.

LalitaDasika zināma kā tautasdziesmu apdaru veidotāja un dziedātāja. Līdztekus latviešu tautasdziesmām, māksliniece iedvesmojas no senās Indijas kultūras, tās dziedājumiem, kuriem sākusi komponēt arī savas melodijas, tādējādi rodot plašāku redzesloku, kas aptver abas kultūras. LalitaDasika sniedz gan koncertus, gan organizē sadziedāšanas meditācijas. Viņas maigā balss atver dziesmas spēju mierināt un harmonizēt, bet sadziedāšanas pasākumi rada dalībniekos iekšējo spēku, rāmumu, atver iekšēju piepildījumu. Minēto sanskrita lūgšanu vārdi vai frāzes nereti, tādējādi palīdzot pietuvoties sirds un dvēseles apziņai. Dziedāšanas meditācijas var veikt, lai iegūtu mieru, sakārotu prātu, koncetrētos uz tagadni un katrs no tām gūs tieši to, kas nepieciešams. Gadu gaitā LalitaDasika ir daudz ceļojusi, atklājot savu garīgo ceļu gan ārzemēs, gan Latvijā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar