Imanta Dakša “Dharmas” koncerts

Mūziķis Imants Daksis kopš pusaudža gadiem, kad 1999.gadā pirmo reizi apmetās uz dzīvi budistu klosterī Šrilankā, izjūt garīgu saikni ar budisma filozofiju. Uz Šrilanku Imants ir devies trīsreiz, un katrreiz tika aicināts tur palikt un kļūt par mūku, bet vēl neīstenotie projekti mūzikā lika atgriezties Latvijā. Šie ceļojumi un to laikā piekoptās garīgās prakses ir ietekmējušas Imanta Dakša radošo darbību, un viņa mūzika iet savdabīgu, savrupu ceļu, kurā dziesmu melodijas un domas strāvojums savienojas ar uzstāšanās specifiku. Imants koncertu izpilda kā rituālu, kura laikā viņš attīra un atbrīvo savu un klausītāju enerģiju.

Centrs Potalaka ir veidots ar nolūku pasniegt mācības un citas nodarbības latviešu valodā par metodēm, kā cilvēks var padarīt savu dzīvi nozīmīgāku, apzinīgāku, atbildīgāku un laimīgāku, balstoties galvenokārt uz Buddhas mācībām. Centrs darbojas kopš šā gada janvāra un tā vadošais skolotājs ir rezidents budistu mūks Brālis Dharmapāla.

Imanta Dakša un Potalaka centra darbības mērķis ir līdzīgs – aktualizēt līdzjūtību un izpratni par dzīvo būtņu un lietu esības dabu, tāpēc radās ideja par pasākumu, kas pulcētu Imanta mūzikas cienītājus un centra apmeklētājus un interesentus, kā arī visus, kurus interesē neparasta mūzika, budisma filozofija un kultūra.

Video: Anna Ūdre, multinews.lv

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Jou Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Jou
Viesis
Jou

Mūzika savdabīga, bet interesanta 🙂