Ilga Šuplinska: darbs pie pedagogu algu paaugstinājuma turpinās

Neraugoties uz ārkārtējo situāciju valstī Covid-19 pandēmijas dēļ, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) turpina darbu pie algu paaugstinājuma pedagogiem, šodien attālināto sanāksmju laikā ar pašvaldību izglītības iestāžu pārvalžu vadītājiem un sociālajiem partneriem apliecināja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Ministre informēja, ka attiecīgi grozījumi Ministru kabineta noteikumos par pedagogu darba samaksu ir sagatavoti un iesniegti Finanšu ministrijā saskaņošanai, kā arī jautājumu par algu kāpumu tuvākajā laikā plānots skatīt valdību veidojošajā koalīcijā.

Sagatavotie grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 445 noteiks, ka no 2020. gada 1. septembra pedagogu zemākā darba algas likme tiek paaugstināta no 750 eiro līdz 790 eiro, kā tas paredzēts 2018. gada 15. janvāra Ministru kabineta rīkojumā Nr. 17 „Par pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku laikposmam no 2018. gada 1. septembra līdz 2022. gada 31. decembrim”.

Sākot ar 2020.gada 1.septembri minimālo algas likmi pedagogiem no pašreizējiem 750 eiro plānots palielināt līdz 790 eiro (30 stundu nedēļai), un tam nepieciešami 8,2 miljoni eiro.

Tāpat kā iepriekšējos gadus grozījumi par šādām izmaiņām normatīvajos aktos tiek pieņemti mācību gada noslēgumā, un šogad tas varētu notikt ne agrāk kā jūnija sākumā.

Ministre sociālos partnerus – Latvijas Izglītības un zinātnes arodbiedrību (LIZDA), Latvijas Brīvo Arodbiedrību (LBAS) – un izglītības iestāžu pārvalžu vadītājus iepazīstināja arī ar sagatavoto informatīvo ziņojumu par kvalitatīvas vispārējās vidējās izglītības nodrošināšanas priekšnosacījumiem, kuru tuvāko nedēļu laikā plānots nodot nozarei priekšlikumu sniegšanai, bet jūnijā – iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Foto:saeima.lv

TOP Komentāri

avatar