Iereibuši jaunieši bēg no policijas un avarē

Bēgot automašīnas vadītājs netika galā ar transportlīdzekļa vadāmību un avarēja, apgāžoties uz jumta. Notikuma vietā likumsargi konstatēja, ka automašīnā atrodas divi jaunieši – 1991. un 1992.gadā dzimuši vīrieši. Neviens no viņiem neatradās šofera vietā, tādēļ uzsākta izmeklēšana un nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu, kurš vadīja transportlīdzekli. Policistiem radās aizdomas, ka jaunieši varētu būt alkohola reibumā. Veicot pārbaudi vienam no vīriešiem konstatēja 2 promiļu reibumu, savukārt otram – 2,7 promiļu reibumu, tāpat atklājās, ka nevienam no jauniešiem nav atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecība. Kad izmeklēšanā noskaidros automašīnas šoferi, tiks sākta administratīvā lietvedība par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām, tāpat vīrietis tiks saukts pie kriminālatbildības par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā bez atbilstošas kategorijas apliecības.

Turpinot reidu Jekabpilī, policisti pulksten 1:08 apturēja automašīnu “Renault Megane”, kuru vadīja kāds 1988.gadā dzimis vīrietis esot 1,6 promiļu stiprā reibumā, bet brīdi vēlāk pārbaudot automašīnu “Peugeot Partner”, atklājās, ka 1986.gadā dzimušais šoferis atrodas 1,61 promiļu stiprā reibumā, turklāt likumsargi konstatēja, ka iereibušajam vīrietim nav atbilstošas kategorijas autovadītāja apliecība. Savukārt Elejā, dažas stundas vēlāk policisti apturēja automašīnu “Nissan Terrano”, kuru vadīja 1998.gadā dzimis vīrietis, atrodoties 1,60 promiļu stiprā reibumā.

Par izdarītajiem likumpārkāpumiem 1988. gadā un 1998. gadā dzimušajiem vīriešiem uzsākta administratīvā lietvedība, savukārt 1986.gadā dzimušo vīrieti sauks pie kriminālatbildības par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā bez atbilstošas kategorijas vadītāja apliecības.

Tāpat Ceļu policijas darbinieki sestdien Salas novadā, Sēlpils pagastā uz autoceļa Sēlija – Sece par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apturēja “Audi A6” markas automašīnu. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1970.gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 40 eiro kukuli. Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan pašu, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību. Pievienotajā videomateriālā redzams, cik dzīvībai bīstama var būt braukšana reibumā. Šajā gadījumā gan abi jaunieši iztika bez smagām traumām, taču šāds ceļu satiksmes negadījums var beigties arī ar traģiskām sekām.

Foto & video: Valsts policija

TOP Komentāri

avatar