Iemīlējušies latvieši plēš traukus un iesaistās ķīviņos ar sāncenšiem

Sievietes strīdos ar mīļoto daudz biežāk nekā vīrieši plēš traukus vai kādus citus sadzīves priekšmenus – to atzīst 17% daiļā dzimuma pārstāvju. Savukārt 16% vīriešu atklāj, ka mīlestības dēļ ir gadījies sakauties. Interesanti, ka arī aptuveni desmitajai daļai sieviešu ir nācies fiziski izskaidroties ar sāncensi. Savukārt vīrieši uz pusi biežāk nekā sievietes ir cietuši tāpēc, ka greizsirdības dēļ nodarīti bojājumi to automobilim, mantai vai īpašumam. Mīlniekiem Latvijā salīdzinoši reti – tikai 5% – kaislē ir gadījies, kad kāds no pāra cietis, piemēram, izkrītot no gultas vai kā citādi savainojoties.

 

“Latvieši, protams, nav karstasinīgie dienvidnieki, kuri gatavi vai mirt duelī ar sāncensi savas izredzētās dēļ. Tomēr arī mums ir savi veidi, kā apliecināt pieķeršanos. Lai gan nav pamata apgalvot, ka vīrieši Latvijā ir ļoti kauslīgi, ERGO dati rāda, ka kungi biežāk gūst dažādas traumas. Savukārt dāmas, kā redzams aptaujā, ir gatavas šķirties no iemīļotās porcelāna servīzes, lai parādītu, cik ļoti viņām nav vienalga. Tomēr pat vissmeldzīgākajās mīlas kaislībās ieteicams atcerēties, ka labāk lietas atrisināt mierīgā ceļā, lai vēlāk nebūtu vēl lielāks rūgtums par radītiem finansiāliem zaudējumiem,” pārdomās dalās ERGO Atlīdzību regulēšanas departamenta direktors Ivars Vismanis.

 

Kā liecina ERGO speciālistu novērojumi, ir gadījumi, kuros par pieteiktajiem apdrošināšanas zaudējumiem varētu domāt – tie, iespējams, radušies mīlas, greizsirdības vai kaislību rezultātā. Visbiežāk tie saistīti ar otrās pusītes automobili – piemēram, caurdurtas riepas, ar atslēgām saskrāpēti sāni, kā arī ar mantām – sasisti dārgi trauki, bojātas gleznas u.tml. Tomēr kopumā latvieši ir uzskatāmi par mierīgiem un saprātīgiem mīlniekiem, un lieli zaudējumi, kas radušies mīlestības vai greizsirdības dēļ, apdrošinātāja pieredzē sastopami reti vai to detaļas tiek noklusētas.

TOP Komentāri

avatar