Iedzīvotāji daudz aktīvāk stiprina imunitāti

Latvijas iedzīvotāji sākuši atbildīgāk izturēties pret pirmajām saaukstēšanās pazīmēm un aktīvāk stiprināt imunitāti. Šādi secinājumi gūti, salīdzinot šī un pērnā gada BENU Aptiekas septembra pārdošanas datus pretsaaukstēšanās un imunitātes stiprināšanas produktu kategorijās.

Analizējot un salīdzinot šī un pērnā gada septembra pirmās puses BENU Aptiekas pārdošanas datus, ir vērojams būtisks pieaugums imunitātes stiprināšanas produktu kategorijā, kur pārdošana pieaugusi par 25%. Tikpat nozīmīgs pieaugums vērojams arī deguna veselības un pretiesnu produktu kategorijā, kur tas ir pat 26%. Tas norāda uz iedzīvotāju rūpēm par savlaicīgu imunitātes stiprināšanu un atbildīgāku pirmo saaukstēšanās simptomu ārstēšanu.

Vienlaikus pretsaaukstēšanās produktu kategorijā, salīdzinot ar attiecīgā perioda pērnā gada datiem, ir vērojams 10% kritums komplekso pretsaaukstēšanās līdzekļu kategorijā, kamēr pretklepus līdzekļu kategorijā kritums ir pat par 14%. Tādējādi var secināt, ka iedzīvotāji šosezon ir daudz nopietnāk pievērsušies tieši saaukstēšanās un vīrusu profilaksei, kas kopumā ir ļoti pozitīva tendence.

“Analizējot gan ikdienas klientu apkalpošanas, gan pārdošanas datus, mēs skaidri redzam, ka ir mainījušies cilvēku paradumi un attieksme pret iespējamu saslimšanu. Kādreiz cilvēki biežāk aptiekā vērsās jau tad, kad saaukstēšanās pazīmes bija izteikti parādījušās, mēģinot tās mazināt vai novērst ar komplekso pretsaaukstēšanās līdzekļu lietošanu. Šogad tendence ir citāda – cilvēki jau sākotnēji cenšas izvairīties no saslimšanas, stiprinot imunitāti, lietojot dažādus imunitāti stiprinošus līdzekļus. Vienlaikus novērojam vēl vienu pozitīvu tendenci – nopietnāku attieksmi pret pirmajiem saaukstēšanās simptomiem jeb iesnām. Deguna veselības kategorijas datos vērojams vislielākais pieaugums, kamēr pretklepus produktu kategorijā – vislielākais kritums. Savlaicīgi sākot ārstēt tādas pirmās saaukstēšanās pazīmes kā iesnas, samazinās iespēja saslimt ar tālākiem simptomiem, piemēram, klepu,” secinājusi BENU Aptiekas direktore Anete Rožkalna. “Vienlaikus saglabājas pieprasījums arī pēc sejas maskām un roku dezinfekcijas līdzekļiem, tādēļ varam secināt, ka iedzīvotāji atbildīgi izturas pret Covid-19 izplatības ierobežošanu.”

“Imunitātes stiprināšanai būtu jābūt vienam no būtiskākajiem soļiem saaukstēšanās un citu slimību profilaksei, kas īpaši aktuāla kļūst, iestājoties rudenim un sākoties saaukstēšanās un vīrusu sezonai. Šobrīd varam secināt, ka pavasarī uzsāktie piesardzības pasākumi cilvēkiem ir daudz ko mācījuši arī vispārējā vīrusu un saaukstēšanās profilaksē. Pozitīvi ir vērtējams tas, ka cilvēki atbildīgāk izturas pret pirmajām saaukstēšanās pazīmēm, kas mazina arī vīrusu tālāku izplatību. Turklāt, uzsākot ārstēšanos pēc iespējas ātrāk, tiek atvieglota atveseļošanās gaita,” uzsver BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa. “Svarīgi ir atcerēties arī par risku aplipināt apkārtējos, tādēļ, parādoties saaukstēšanās pazīmēm, vajadzētu palikt mājās un nedoties uz darbu un citām sabiedriskām vietām.”

TOP Komentāri

avatar