Ideju sacensībās Tieto 2014 iet gaisā

“Esam gandarīti par tik lielu atsaucību, kas apliecina, ka jaunieši vēlas vairāk darboties praktiski un ir gatavi izaicinājumiem,” atklāj Tieto Latvia valdes loceklis Māris Ozoliņš. Tāpat M.Ozoliņš pauda prieku, ka komandās apvienojušies dažādu studiju programmu studenti – no sociālajām zinātnēm līdz informāciju tehnoloģijām: “Lai rastos inovācijas, ārkārtīgi būtiska ir starpnozaru sadarbība. Sacensības Tieto 24 ir lieliska platforma, lai jaunieši varētu iemācīties sastrādāt komandā un pārliecināties par šāda kopdarba spēku.”

Sacensībām pieteikušies studenti gan no Rīgā esošajām augstskolām – Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes, Banku augstskolas, Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas, RISEBA, Latvijas Mākslas akadēmijas, Ekonomikas un Kultūras augstskolas, Latvijas Kultūras akadēmijas, Transporta un sakaru institūta, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas, Rīgas Biznesa skolas, gan arī reģionālajām augstākās izglītības mācību iestādēm – Rēzeknes Augstskolas, Vidzemes Augstskolas, Ventspils Augstskolas un Latvijas Lauksaimniecības universitātes. Konkursam varēja reģistrēties trīs līdz piecu studentu komanda, vai individuāli. Pa vienam pieteikušies studenti tiks dalīti komandās konkursa norises dienā.

Sacensības Tieto 24, kas notiks Rīgas Tehniskās universitātes telpās, tiks organizētas trīs daļās. Pirms darba grupās dalībniekiem būs iespēja piedalīties informācijas tehnoloģiju, komunikācijas un uzņēmējdarbības ekspertu meistarklasēs. Pēc tam, konsultējoties ar konkursa mentoriem, studentiem būs jārada idejas, kas jāprezentē žūrijai nākamajā dienā – 22.februārī. Sacensības Tieto 24 noslēgsies ar apbalvošanas ceremoniju.

Žūrijas vērtējumā labākās idejas izstrādātāji iegūs EUR 700 naudas balvu, otrā vieta – EUR 300, bet trešā – EUR 150. Papildus punktus komandas varēs iegūt, ja piedāvātais risinājums ietvers arī informācijas tehnoloģiju risinājumu.

DEMOLA ir starptautiska atvērto inovāciju platforma, kuras mērķis ir veicināt jaunu un inovatīvu produktu un pakalpojumu rašanos, sadarbojoties augstskolu studentiem ar nozaru uzņēmumiem. Tās ietvaros studenti kopā ar uzņēmuma speciālistiem meklē un rada piemērotākos risinājumus dažādu problēmu atrisināšanai un procesu uzlabošanai. DEMOLA projekts tika sākts 2008.gadā Tamperē, Somijā. Pēdējo gadu laikā tas ir iemantojis popularitāti un attīstījis savu tīklu, nodibinot 7 DEMOLA centrus un vairākas filiāles.

TOP Komentāri

avatar