Ideja salātiem, ko paņemt līdzi pusdienās

Olas ir viegli pieejams un maciņam draudzīgs produkts, kuru var izmantot, gatavojot ne tikai brokastis, bet arī pusdienas un pat vakariņas. Turklāt, olas ir veselīgs produkts, kas satur daudz proteīna, kā arī vērtīgas minerālvielas un vitamīnus. Latvijas Apvienotā putnkopības nozares asociācija, kas Latvijā un Lietuvā īsteno Eiropas Savienības finansēto izglītojošo kampaņu “Olas ir spēks!”, piedāvā vienkārši pagatavojamas olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai. 

Ideja salātiem, ko paņemt līdzi pusdienās!

Viegli pagatavojami olu salāti ar dārzeņiem, ko paņemt līdzi pusdienām uz darbu vai universitāti.

Sastāvdaļas:

  • 120 g spinātu

  • 50 g gurķu

  • 75 g ķiršu tomātu

  • 82 g konservētu turku zirņu

  • 2 cieti vārītas olas

Mērcei:

  • 60 ml olīveļļas

  • 2 ēdamkarotes (30 ml) etiķa

  • 1 ēdamkarote (15 ml) lociņu

  • 1 tējkarote (5 ml) sinepju

  • ½ tējkarotes (2,5 ml) medus

  • Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Spinātus, gurķus, tomātus, turku zirņus un vārītas olas saliek plastmasas traukā.

  2. Mērcei sakuļ eļļu, etiķi, lociņus, sinepes, medu, sāli un piparus. Ielej atsevišķā plastmasas traukā; iesaiņo kopā ar salātiem.

  3. Lai iegūtu papildu proteīnu, salātiem var pievienot sagrieztu vārītu vistas krūtiņu vai citas gaļas gabaliņus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar