Ideālai Valentīndienai: filmu izlase visām gaumēm

Šogad ierobežojumu dēļ arī Valentīndiena būs jāatzīmē mājās, taču Go3 ir lieliskas ziņas. Televīzijā Go3 sagatavota īpaša filmu izlase, kurā kaut ko sev pa prātam atradīs visi – kā draiski noskaņoti mīlnieki, tā ģimeniski cilvēki, klasisku vērtību piekritēji, nostalģiskie vientuļnieki un augstas kvalitātes kino cienītāji. Nekur nav jādodas – iekārtojies ērtāk, pieslēdzies Go3 un pavadi brīnišķīgu Valentīndienu kopā ar savu mīļoto! Lūk, ko Go3 jums ir sagatavojis!

Draiskuļiem un skeptiķiem – ‘’Greja nokrāsas’’ trīs daļas. Un ne tikai…

Ja kāds vēl nav redzējis ‘’Greja nokrāsu’’ sērijas filmas, Valentīndiena ir īstais laiks, lai tās beidzot noskatītos. Turklāt Go3 piedāvā baudīt visas trīs filmas pēc kārtas.

Filma, kas balstīta uz tāda paša nosaukuma E.L. Džeimsas romāna, vēsta par literatūras studenti Anastasiju Stīlu, kura iepazīstas ar miljardieri Kristjenu Greju. Viņu iepazīšanās drīz pāraug kaislīgā mīlas dēkā, kurā Ana atklāj savas neparastās vēlmes, kā arī Kristjena Greja tumšo noslēpumu, ko viņš rūpīgi slēpj savas ārēji tik nevainojamās dzīves aizsegā. Filmas trīs daļas: ‘’Greja piecdesmit nokrāsas’’, ‘’Tumsa piecdesmit nokrāsās’’ un ‘’Brīvība piecdesmit nokrāsās’’ pieejamas Go3 filmu nomā. Baudi visas pēc kārtas vai vienu no tām un sarūpē sev kaislīgu vakaru. Vai arī – šī filma kalpos par lielisku sākumu diskusijai, jo nav noslēpums, ka pret šo stāstu vienaldzīgo nav. Fani vai kritiķi – kurā pusē nostāsies tu? Interesants fakts  – psihoterapeits Artūrs Utināns ir pārliecināts, ka filma atspoguļo realitāti un ka sievietēm patīk pakļauties dominējošiem vīriešiem. ”Tas ierakstīts gēnos. Sieviete skatīsies pēc vīrieša sociālā statusa, kas mūsdienās nozīmē statusu sabiedrībā un bagātību. Grāmatā galvenais sižets ir tāds, ka vīrietis ir vizuāli skaists, otra lieta – viņš ir šausmīgi bagāts. Tad sievietei ir dilemma – iet ar kādu labsirdīgāku ”lūzeri” vai ar šādu dominējošu līderi,” saka psihoterapeits. Vēlies pastrīdēties? Noskaties filmu un izsaki savu viedokli, jo skaidrs ir viens – pret Greju vienaldzīgo nav! Starp citu, ‘’Greja’’ sērijas filmas nav vienīgais kaislīgais saturs, ko sagatavojis Go3! Kā būtu ar filmu, kas apspēlē kutelīgu tematu – seksu trijatā?

‘’Hollija palika pa nakti’’ stāsta par sievieti vārdā Audra, kura savam vīram atzīstas, ka reiz viņai bijis sekss ar viņas koledžas istabas biedreni Holliju; viņu dzīves izmainās un vairs nerit līdzšinējo skaidro gaitu. Hollijas nejaušā ierašanās viesos, līdzi nesot nepārspējamu šarmu, aizķer kā Audru, tā arī Noelu, nesot jaunu dzirksti viņu attiecībās. Atveras durvis uz jaunu pasauli, kurā viņi visi trīs izbaudīs ko tādu, par ko nekad nebija pat aizdomājušies.

Savukārt stāsts ‘’Gulēt ar citiem cilvēkiem’’, kā jau to liecina nosaukums, apspēlēs daudz aprunāto ‘’brīvo attiecību’’ tēmu. Neglābjams brunču mednieks un sieviete, kas atkārtoti krāpj savus vīriešus. Viņi abi nekādi nespēj uzņemties saistības attiecībās – vai viņiem var tikt dota otrā iespēja atrast īsto mīlestību? Pēc vienas nakts sakara universitātē Leinija un Džeiks nejauši satiekas pēc divdesmit gadiem un atklāj, ka abiem diviem ir viena un tā pati problēma – viņi abi nespēj ilglaicīgi noturēties stabilās attiecībās. Neskatoties uz abpusējām simpātijām, viņi nolemj palikt tikai draugi, bet to pateikt ir krietni vieglāk nekā izdarīt…

Mīlestības svētki visai ģimenei – romantiskas pasakas mazajiem skatītājiem un jauniešiem

Go3 zina, ka mīlestību svinēt var ne tikai divatā – vēl krāšņāki svētki kļūst, ja tajos pievienojas mazie skatītāji. Tāpēc Valentīndienas filmu izlasē Go3 sagatavojis arī lieliskus piedāvājumus, ko baudīt visai ģimenei. Romantika ar fantastikas piesitienu – patiks gan maziem, gan lieliem. Galvenajās lomās – labākās jaunās aktrises – tīņi noteikti viņas atpazīs kā savas paaudzes zvaigznes!

Perfekta izvēle visiem vecumiem – filma ‘’Skaistule un briesmonis’’ ar lielisko Emmu Vatsoni galvenajā lomā. Vatsones vārds komentārus neprasa – kā mazi, tā lieli atpazīs aktrisi no ‘’Harija Potera’’ sērijas filmām. Nu mazā zvaigzne izaugusi un filmā atveido tikumīgu skaistuli Bellu. Saniknotā Burve pārvērta Adamu atbaidošā briesmonī par to, ka viņš bija ļauns, rupjš un egoistisks. Lai noņemtu lāstu sev un savas pils kalpotājiem, viņam ir nepieciešams pilnīgi izmainīties – kļūt labsirdīgam, mīlēt un būt mīlētam. Pa to laiku, kādā attālā ciematā dzīvo daiļā Bella, kuras tēvs, nākot no gadatirgus nomaldās un nokļūst noburtajā pilī. Bellai nekas cits neatliek, kā doties tēvam palīgā un viņa pat nenojauš, ka tur viņu sagaida liktenīga tikšanās. 

Tīņus savukārt uzrunās mīlasstāsts ar zinātniskās fantastikas piesitienu – ‘’Kājām gaisā’’. Ādams un Edena iemīlas viens otrā, pat neskatoties uz to, ka viņi atrodas uz dažādām dvīņu planētām, kuras viena no otras dotas prom. Galvenajā lomā – izcilā Kirstena Dansta.

Savukārt Bella Torna redzama septiņpadsmitgadīgās Keitijas Praisas lomā tīņu romancē ‘’Pusnakts saule’’. Aktrises atveidotā varone sirgst ar retu ģenētisku slimību, kas izpaužas kā dzīvībai bīstama jutība pret saules gaismu. Augu dienu viņa pavada mājās un tikai ar tumsas iestāšanos var iziet laukā. Kādu vakaru piepildās Keitijas karstākā vēlēšanās – puisis, kuru viņa gadiem vērojusi pa savas istabas logu, uzaicina viņu uz randiņu. Abu attiecībām kļūstot ciešākām, Keitijai kļūst arvien grūtāk sadzīvot ar slimības noteiktajiem ierobežojumiem un ilgām pēc visparastākajiem dzīves priekiem.

Romantika augstākajā kvalitātē – ‘’Oskarus’’ un kritiķu atzinību ieguvuši mīlasstāsti. Savukārt tiem, kuriem no salkanām romantiskajām komēdijām šķērmi metas, Go3 sagatavojis augstvērtīgu filmu izlasi, kurā mīlestības nots ies roku rokā ar mākslu un izcilu kvalitāti. Ja romantiskās filmas saņēmušas ‘’Oskarus’’ un uzvarējušas Kannu festivālos, tās noteikti ir vērts noskatīties!

Viena no filmām, ko noteikti jānoskatās laba kino mīļotājiem, ir ‘’Aukstais karš’’. Trim ‘’Oskariem’’ nominētā un Kannu filmu festivālu uzvarējusī drāma izstāsta mūziķu mīlas stāstu Aukstā kara fonā. Šis ir stāsts par vīrieti un sievieti, kuri nav sastapušies īstajā laikā un cenšas gūt virsroku pār auksto karu – sirdī, nevis cīņā. Jaunajiem cilvēkiem no bohēmas aprindām jāsadzīvo ar Polijas un Parīzes dzīves realitāti. Viņš ir melanholiski noskaņots vientuļnieks, virtuozi spēlē Šopēnu. Viņa ir temperamentīga skaistule ar burvīgu balsi. Par spīti likteņa līkločiem viņi iemīlas viens otrā. 60. gadu aukstais karš sagrauj sapņus. Viņus šķir attālums un naidīgas ideoloģijas, tomēr Zula un Viktors uztur trakās kaisles liesmu.

Mūziklu cienītājiem lieliska izvēle būs 11 ‘’Oskariem’’ nominētais Damiena Šezeles mūzikls-meistardarbs ar Raienu Goslingu un Emmu Stounu – ‘’La La Land. Kalifornijas sapņi’’. Filma stāsta par diviem jauniem talantiem, kuri, cerību spārnoti, ieradušies Kalifornijā, lai piepildītu katrs savu sapni. Mia ir topošā aktrise, kas piestrādā kafejnīcā, pasniedzot latte kafijas filmu zvaigznēm. Viņas mīļotais ir Sebastians, džeza mūziķis, kas mēģina savilkt galus, uzstājoties ar koncertiem šaubīgos un noplukušos bāros. Panākumiem pieaugot, jaunais mīlnieku pāris saskaras ar lēmumiem, kas sāk graut viņu mīlestību. Sapņi, pie kuriem viņi strādājuši tik smagi, nu viņus var izšķirt!

Tiem, kuri vēlas ko asāku – lūdzu – Giljermo Del Toro Oskarotā zinātniskās fantastikas un romantikas filma par sievietes un ūdens būtnes mīlestību – ‘’Ūdens forma’’.

Filmas darbība norisinās 1962. gadā – aukstā kara laikā ASV. Kādā slēgtā valdības laboratorijā strādā apkopēja Elaiza, kura kopā ar savu kolēģi Zeldu nejauši atklāj tur rūpīgi slēptu kādu neparastu būtni – superslepena eksperimenta objektu. No šī brīža Elaizas dzīve izmainās uz visiem laikiem.

Nostaļģiskajiem ‘’Titānika’’ vietā – sirdi plosoša klasika ar Vinonu Raideri, Ričardu Gīru un Mišelu Feiferi.

Jā, Go3 zina, ka jau vairāk kā 20 gadus par Valentīndienas klasiku tiek uzskatīts ‘’Titāniks’’, taču Go3 ir sagatavojis ko vēl labāku nostaļģijas mīļotājiem! Klasika un nostaļģija, kas vēl nav apnikusi, turklāt ar ‘’milleniuma’’ labākajiem aktieriem galvenajās lomās. 2000. gada filma ‘’Rudens Ņujorkā’’ ar Vinonu Raideri un Ričardu Gīru kļuva ne tikai par kases grāvēju, bet arī kulta filmu un lika pasaulei paskatīties no citas puses uz 21 gadu jaunas meitenes un piecdesmitgadīga pleiboja sakaru. Vils Kīns (Ričards Gīrs) ir turīgs, piecdesmitgadīgs restorānu magnāts, kuram ir ķēriens uz skaistu sieviešu pavedināšanu, bet kurš nespēj izveidot noturīgas attiecības. Kādu dienu viņš satiek skaistu divdesmitgadnieci Šarloti Fīldingu (Vinona Raidere). Viņš izmanto visu savu šarmu, lai viņai iepatiktos, un drīz viņi uzsāk attiecības. Bet Vila iecerētā īslaicīgā izklaide kļūst par kaut ko daudz dziļāku, kad viņš uzzina, ka Šarlote ir ļoti slima un drīz mirs.Visa pasaule, vērojot ‘’Rudeni Ņujorkā’’ raudājusi, iespējams, vēl kvēlāk, nekā baudot ‘’Titāniku’’. Salauztajām un vientuļajām sirdīm vai tiem, kuri vēlas savu Valentīndienu pildīt ar klasiku un nostaļģiju šī būs lieliska izvēle!

Savukārt Mišeras Feiferes talanta un klasikas cienītājiem patiks 2007. gada romantiskā komēdija ‘’Es nebūšu tava mīļotā’’. Rozas bijušais vīrs nekādi nespēj būt pieaudzis, savukārt meita pieaugusi pārāk agri un pārdzīvo pirmo mīlestību. Roza strādā šovbiznesā starp jauniem cilvēkiem, un tas ikdienu atgādina viņai par pašas nenovēršamo vecumu. Bet tad viņas dzīvē ienāk Adams – apburošs un par Rozu daudz jaunāks vīrietis. Viņš Rozas ierasto dzīvi sagriež kājām gaisā un liek noticēt sev…

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar