Huawei prezentē jauno operētājsistēmu HarmonyOS

Šodien Huawei izstrādātāju konferencē Ķīnā, Huawei prezentēja jauno operētājsistēmu HarmonyOS. Huawei izstrādātā operētājsistēma ir mikro-kernel balstīta, un ir radīta, lai nodrošinātu saskaņotu lietotāja pieredzi visās ierīcēs un scenārijos.

“Mūsdienu pasaulē lietotāji sagaida holistisku inteliģentu pieredzi visās ierīcēs un scenārijos. Lai to atbalstītu, mēs uzskatījām, ka ir svarīgi izveidot operētājsistēmu ar uzlabotām starpplatformu iespējām. Bija nepieciešams radīt operētājsistēmu, kuru iespējams izmantot plašā ierīču un platformu lokā. Tādēļ Huawei jaunā operētājsistēma HarmonyOS iemieso visas iepriekšminētās īpašības, nodrošinot lietotājiem jaunu ierīču lietošanas pieredzi un paredzot izcilu lietotņu izmantošanu dažādās ierīcēs, ” stāsta Huawei Consumer Business Group izpilddirektors Ričards Ju.

HarmonyOS ir viegla, kompakta operētājsistēma ar jaudīgu veiktspēju, kas primāri radīta izmantošanai tādās viedierīcēs kā viedpulksteņos, viedajos ekrānos, viedajās automašīnu sistēmās, kā arī viedajos skaļruņos. Līdz ar HarmonyOS operētājsistēmas ieviešanu, Huawei mērķis ir izveidot integrētu un kopīgu ekosistēmu viedajām ierīcēm, izveidojot drošu un uzticamu vidi, sniedzot nevainojamu lietošanas pieredzi katram no viedpalīgiem.

HarmonyOS sniegs jaunas priekšrocības patērētājiem, iekārtu pārdevējiem un izstrādātājiem. Patērētājiem tas nodrošinās jaunu, kvalitatīvāku viedo pieredzi visos viņu dzīves aspektos. Iekārtu pārdevējiem jaunā operētājsistēma palīdzēs ātrāk izmantot priekšrocības, ko sniedz viedās ierīces, 5G, mākslīgais internets un lietu internets (IoT).

HarmonyOS četras sniegtās inovācijas

Nevainojama savienojamība

Operētājsistēmas darbībai izmantotā dalītā arhitektūra ļauj HarmonyOS būt par dalītu komunikācijas platformu, ļaujot izmantot izplatīto datu pārvaldību, dalīto uzdevumu plānošana un virtuālās perifērijas. Līdz ar HarmonyOS, aplikāciju izstrādātājiem vairs nebūs nepieciešamība izzināt lietotņu pamatā esošo tehnoloģiju, ļaujot viņiem koncentrēties uz savu individuālo pakalpojumu tehnoloģiju. Aplikācijas, kas tiks izstrādātas uz HarmonyOS operātājsistēmas pamata, nodrošinās nevainojamu savienojamību starp ierīcēm.

Augsta veikstspēja

HarmonyOS pievērsīsies nepietiekamas veiktspējas izaicinājumiem, izmantojot augstas veiktspējas tehnoloģijas, kas iepriekš nosaka uzdevumu izpildes prioritātes un laika grafikus plānošanai.  Resursi tiks virzīti uzdevumiem ar augstākām prioritātēm, samazinot aplikāciju reakcijas aizkavēšanos par 25,7% un padarot ierīces veiktspēju pat piecas reizes efektīvāku, nekā esošās sistēmas.

Jauni drošības apvāršņi

Uz mikro-kernel bāzes radītais HarmonyOS paver pavisam jaunus apvāršņus drošības jomā, tāpat operētājsistēma būs pirmā, kas izmantos TEE autentifikāciju, kas ievērojami stiprinās drošību ierīcēs.

Vienota darbība starp vairākām ierīcēm

HarmonyOS var automātiski pielāgoties dažādām ekrāna izkārtojuma vadībām un darbībām, kā arī atbalsta gan vilkšanas-nomešanas kontroli, gan priekšskatījumu orientētu vizuālo programmēšanu.

 

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar