Horena Stalbes atklātā vēstule Latvijas Valsts prezidentam

Grupas RIGA REGGAE līderis, raidījuma RULLĒ AR HORENU veidotājs  Horens Stalbe vēršas pie Latvijas Valsts prezidenta, ar aicinājumu atzīt 1915. gada notikumus Armēnijā par genocīdu, pievienojoties tām daudzajām pasaules valstīm, kas to jau ir izdarījušas. 

“Erevānā, Armēnijas galvaspilsētā, genocīda upuru piemiņas vietā aug tūkstošiem egles, kuras stādījuši pasaules valstu līderi, starp tiem arī Vaira Vīķe Freiberga un Valdis Zatlers, kā atgādinājumu par necilvēcību, lai tā nekad vairs neatkārtotos.”

Zemāk pievienota Horena Stalbes atklātā vēstule Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Augsti godātais Levita kungs!

Jūsu ekselence, Prezidenta kungs, draugs! Atļaujos Jūs tā uzrunāt, jo uzskatu, ka Jūs kā Latvijas Prezidents no sirds kalpojat savai valstij, tāpēc arī es, kā šīs valsts pilsonis vēršos pie Jums kā drauga.

Mana Tēvu zeme Armēnija ir atkal nonākusi kara situācijā, jo 27. septembrī sākās militārs konflikts Kalnu Karabahā, kas joprojām turpinās, aiznesot mierīgo iedzīvotāju, sieviešu un bērnu dzīvības. 

Vēl nelietīgāks ir fakts, ka šis naids tiek kurināts balstoties uz cilvēku reliģisko pārliecību – starp kristiešiem un islamticīgajiem. 

Tāpēc, lai mēs kaut nedaudz morāli atbalstītu pirmo (senāko) kristīgo valsti, lūdzu jūs pārskatīt ierosinājumu par 1915. gada genocīda atzīšanu Armēnijā un virzīt šo priekšlikumu Saeimā, pievienojoties tādām valstīm, kas to jau izdarījušas: Argentīna, Austrija, Beļģija, Bolīvija, Brazīlija, Kanāda, Čīle, Kipra, Čehu Republika, Dānija, Francija, Vācija, Grieķija, Itālija, Libāna, Lietuva, Luksemburga, Nīderlande, Paragvaja, Polija, Portugāle, Krievija, Slovākija, Zviedrija, Šveice, Sīrija, Vatikāns, Venecuēla, Amerikas Savienotās Valstis, Urugvaja. 

Vēlos tāpat darīt zināmu, ka manī nav naida pret Azerbaidžānas vai Turcijas tautu. Vairāk kā piecus gadus esmu dzīvojis un strādājis Ēģiptes arābu republikā kur islamticīgie mani uzņēma kā draugu un brāli.

Erevānā, Armēnijas galvaspilsētā, genocīda upuru piemiņas vietā aug tūkstošiem egles, kuras stādījuši pasaules valstu līderi, starp tiem arī Vaira Vīķe Freiberga un Valdis Zatlers, kā atgādinājumu par necilvēcību, lai tā nekad vairs neatkārtotos. 

Ebreju tauta ir izgājusi cauri genocīda necilvēcībai otrā pasaules kara laikā, un šo faktu ir atzinusi visa civilizētā pasaule, tāpēc aicinu arī Latviju pievienoties šai visas pasaules kopējai cīņai pret cietsirdību un noziegumiem pret cilvēci. 

Ļoti gaidīšu ziņu no Jums!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar