Hip hop smagsvari apvieno spēkus ar jauno gvardi

Atgādinot par vienu šīs vasaras vērienīgākajiem hip hop mūzikas pasākumiem Latvijā un aicinot sestdien, 2.jūlijā uz koncertu Grobiņas pilsdrupās, hip hop vecmeistars Ozols izlaidis cypher, kurā viņam pievienojies arī līdzgaitnieks Kurts un jaunās hip hop skolas pārstāvji – SourJ un YAM.

Cypher iekļautā mākslinieku izvēle nav nejauša, jo tieši šie reperi kāps uz vienas skatuves ar Ozolu koncertā Grobiņā jau šajā nedēļas nogalē. “Katrs no cypher dalībniekiem ir atšķirīgs, tāpēc, kā jau tas dzirdams arī mūsu kopīgi radītajā cypher, arī koncerts būs daudzveidīgs – dažādām noskaņām un tematiskajiem vēstījumiem bagāts. Katrs klausītājs noteikti varēs dzirdēt kaut ko sev tuvu un tīkamu,” par koncertu un mākslinieku izvēli stāsta Ozols. Viņš arī norāda, ka koncertā piedalīsies arī Prusax un klausītājiem būs iespēja dzirdēt izpildītāju aktuālākās dziesmas. 

Kopīgajā cypher mākslinieki atļāvušies atkāpties no kādas konkrētas tēmas un izpaudušies aiz okeāna tik populārajā, enerģiski piesātinātajā Detroitas stilā, ko raksturo asas, trāpīgas vārdu spēles, bet ne vienmēr – ritmisks izpildījums. Ozola un kolēģu cypher mūzikas autors ir hip hop klausītājiem labi zināmais reperis un bītmeikeris Xantikvariāts.

*Cypher jeb Saifers ir viens no repa pamatelementiem, kurā vairāki dalībnieki viens pēc otra skaita savas sarakstītās rindas. Tas var būt kādā vienotā tēmā vai arī brīvas izpausmes formā par jebko citu.

Foto: Aksels Bergs

TOP Komentāri

avatar