Guntars Račs atver grāmatu “365” 1. daļu (VIDEO)

Lai popularizētu grāmatu un tiktos ar lasītājiem, Guntars kopā ar ģitāristu Uģi Tirzīti, basģitāristu Andri Alviķi un dziedātāju Katrīnu Binderi apceļo Latvijas bibliotēkas un grāmatnīcas, sniedzot literāri muzikālus priekšnesumus.  Iepriekšējo 2 nedēļu laikā pasākumi notikuši Staicelē, Jūrmalā, Zaļeniekos, Liepājā, Jaunmuižā (Antuļi) un vakar arī Rīgā, “Jāņa Rozes” grāmatnīcā, Kr. Barona ielā. Rīgā pasākumu kuplināja gan Katrīna Bindere, gan arī dziedātāja Līga Robežniece, kura pirmā kopā ar dziesmu autoru un grupas “Prāta Vētra” basģitāristu Ingaru Viļumu kādu no krājuma dzejoļiem ietērpusi dziesmā ar nosaukumu “Apskauj mani”.

Pasākumu Rīgā apmeklēja arī kupls skaits dzejas cienītāju, un katrs vēlējās sev ierakstu tieši pie tā dzejoļa, kurš radīts kādā lasītājam zīmīgā dienā, jo grāmatas pirmajā daļā ir dzejoļi, kuri rakstīti laikā no šī gada 1. janvāra līdz 2. jūlijam. Tādējādi katram dzejolim ir savs unikālais radīšanas datums, kas ir izrādījies ļoti nozīmīgi lasītājiem.

Guntars Račs: “Es rakstu vienu dzejoli dienā un katru vakaru to publicēju savā Facebook profilā. Tā ir mana Jaunā gada apņemšanās, kuru es turpinu realizēt. Sākotnēji es nepievērsu uzmanību datumiem, bet, kad ir iznākusi grāmatas pirmā daļa, redzu, ka lasītājus vispirms interesē dzejolīši, kas tapuši tiem nozīmīgās dienās. Man tas bija liels pārsteigums, bet tā nu tas ir. Savu ieceri turpināšu līdz pat šī gada 31. decembrim, un tad nākamā gada februāra pirmajā nedēļā nāks klajā grāmatas otrā daļa, kurā būs dzejoļi, kas būs rakstīti laikā no 3. jūlija līdz 31. decembrim. Nebeidz pārsteigt grāmatas pirmās daļas panākumi. Es jau trešo reizi pasūtu papildus tirāžu.”

VIDEO – Ģirts Spēlmanis

TOP Komentāri

avatar