Grupa “Sudden Lights” uzvar konkursā “Supernova” un dosies pārstāvēt Latviju Eirovīzijā

Šonakt tiešraidē noskaidrots Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa “Supernova” uzvarētājs – Latviju 67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Liverpūlē, Lielbritānijā pārstāvēs grupa “Sudden Lights” ar šūpuļdziesmu trakojošai pasaulei “Aijā”.

“Uzvara “Supernovā” rada daudz prieka par augsto atzinību, bet reizē arī lielu atbildību. Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai Latviju godam pārstāvētu uz lielās Eirovīzijas skatuves,” teic grupas dalībnieki.

“Supernovas” uzvarētājs konkursa finālā tika noteikts skatītāju zvanu un īsziņu balsojuma un žūrijas balsojuma kopvērtējumā. Detalizētus rezultātus, norādot žūrijas piešķirtās vietas un skatītāju balsojuma rezultātus, Latvijas Televīzija publicēs drīzumā. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā. 

“Supernovas” finālā 2. vietā ierindojās Patrisha, 3. vietu ieņēma grupa “24. Avēnija”, 4. – Markus Riva, 5. – AVÉI, 6. – RAUM, 7. – Toms Kalderauskis, 8. – Alise Haijima, 9. – Artūrs Hatti, 10. – Luīze.

67. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 9. maijā. Tajā piedalīsies arī Serbija, Zviedrija, Īrija, Moldova, Šveice, Norvēģija, Izraēla, Portugāle, Nīderlande, Horvātija, Somija, Azerbaidžāna, Malta un Čehija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 11. maijā, fināls – 13. maijā.

“Sudden Lights” pašu rakstītajā mūzikā dominē poproka stilistika, kas papildināta ar nedaudz alternatīvu noskaņu. Kopš dibināšanas grupa ir izdevusi trīs albumus – “Priekšpilsētas” (2017.), “Vislabāk ir tur, kur manis nav” (2019.) un “Miljards vasaru” (2022.). 2022. gadu grupa aizvadīja aktīvā koncertdzīvē – uzstājās lielākajos Latvijas festivālos un devās koncerttūrē. Aizsāktas arī jaunas muzikālas sadarbības ar reperi Zeļģi un noslēpumaino ZeBreni.

Eirovīzijas finālā 2022. gada 14. maijā uzvarēja Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Стефанія”, tomēr Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) lēma 2023. gada konkursa rīkošanu Ukrainas vārdā uzticēt Lielbritānijai. 

Foto: Lauris Vīksne

TOP Komentāri

avatar