Grupa “Līvi” publicē dziesmas “Kad aizeju ar draugiem” videoklipu

Šī gada maijā, pēc 15 gadu pārtraukuma, klajā nāca jauns leģendārās latviešu grupas “Līvi” studijas albums, kurā iekļautas 10 jaunas Ainara Virgas dziesmas.

Viena no smeldzīgākajām dziesmām šajā albumā ir lēnā un plūstošā balāde “Kad aizeju ar draugiem”, ar paša Ainara Virgas vārdiem. Dziesmu ierakstīja Mārtiņš Burkevics, bet miksēja Krišjānis Geidāns. Basa partiju iespēlēja Skrips. Master apstrāde pabeigta Stokholmas “Cutting Room” studijā.

Šobrīd tas ir aktuālākais albuma singls, tāpēc tam ir izveidots arī videoklips. Video autors ir pieredzējušais video producents Igors Linga. Klips filmēts Latvijas 1. Rokkafejnīcā Rīgā un klipā bez grupas dalībniekiem piedalās arī leģendārās latviešu aktrises Veras Singajevskas mazmeita Anna Nele Āboliņa.

Ainars Virga: “Es rakstot šo dziesmu iedvesmojos no Queen. Bet dziesmas stāsts un vārdi, tas ir mans veltījums manai sievai Anijai. Tie vārdi ir “iz dzives”. Es domāju, ka gandrīz katrs, kurš dzīvojis pārī (laulībā vai nē), var šos vārdus, tā vai citādi, var kaut mazliet associēt arī ar sevi. Kad pie Mārtiņa sāku ierakstīt dziesmas demo, studio ienāca albuma līdzproducents  Kristaps Čimbars ar Kārli Indrišonoku, kurš piedāvāja palīdzēt dziesmu producēt. Man patīk eksperimentēt, tāpēc uzreiz arī piekritu. Redzot kā viņš strādā, jau no paša sākuma sapratu, ka tas viņam ir jāpaveic līdz galam. Te nu ir dziesma un video!

 

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar