Grupa “Aarzemnieki” radījuši īpašu dziesmu par latviešu kāzām

“Latviešu kāzas ir vienkāršas un tajā pat laikā ārkārtīgi kaislīgas, kas man kā ārzemniekam īpaši patīk. Tomēr nereti rodas iespaids, ka kāzu procesija dažiem ir svarīgāka par laulību,” norāda grupas „Aarzemnieki līderis Jorans Šteinhauers. “Esmu pamanījis, ka cilvēki mēdz precēties, jo gluži vienkārši ir sasniegts attiecīgais vecums, statuss, reizēm jūtams arī sabiedrības un ģimenes spiediens – pat nebūdami līdz galam pārlieicnāti, vai laulības ostā iestūrējam ar savu “īsto un vienīgo” cilvēku. Latvijā daudzas lietas notiek krietni ātrāk kā citur pasaulē – jūs daudz jaunākā vecumā nonākat atbildīgos amatos un arī precaties, kamēr ogles vēl karstas. Tādēļ mēs esam radījuši īpašu dziesmu par mīlestību, kas, iespējams, turpmāk būs visu kāzu sastāvdaļa. 

Līdz šim “Aarzemnieki” radījuši vairākas dziesmas par latviešiem aktuālām tēmām, turklāt neskatoties uz to, ka grupas līderis un solists ir no vācietis, tās ir mūsu valodā. Jorans norāda, ka līdz šim “Aarzemnieki” bija drīzāk projekts nekā grupa, kas pārsteidzošā kārtā iekļuva arī Eirovīzijā. Tomēr nu “Aarzemnieki” tikuši pie jauna sastāva un turpmāk ar Joranu grupā muzicēs bundzinieks Marcelo no Argentīnas, Matejs no Anglijas un Mārtiņš no Kurzemes. Grupas nelatvieši turpina apgūt latviešu valodu un cer, ka viņu centieni pamudinās arī citus ārzemniekus apgūt mūsu paražas un kultūru. Kā atklāj Jorans: “Mēs ar “Aarzemniekiem” vēlamies sniegt savu ieguldījumu, lai palīdzētu saprasties tiem cilvēkiem, kuriem ir patiesa interese par Latviju un latviešu valodu – neatkarīgi no tautības vai vietas, kur tie dzimuši.”

Šobrīd grupa rada arvien jaunas dziesmas un līdz Ziemassvētkiem sola līdz ik mēnesi sola laist klajā vienu jaunu dziesmu, kuru esot sakrājies daudz. Savukārt, ziemas saulgriežu laikā gaidāms pirmais grupas albums.

Video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar