Ginekologs Sergejs Gurjanovs – ārsts ar pieredzi un izpratni par sievietes veselību

Kuldīgas slimnīcā darbu sācis pieredzējušais ginekologs – dzemdību speciālists Sergejs Gurjanovs. Ārsts strādā par dežūrārstu ginekoloģijas – dzemdību nodaļā, kā arī veic plānveida operācijas dienas stacionārā. 

S. Gurjanovs ir ginekologs ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi. Strādājis dažādās slimnīcās visā Latvijā. “1994. gadā pabeidzu Latvijas Medicīnas akadēmiju un devos uz laukiem, lai apgūtu specialitāti un iegūtu pieredzi. Ilgu laiku nostrādāju Balvos, pēc tam pārcēlos uz Valmieru, kur strādāju par ginekologu. Vidzemes slimnīcā biju dzemdību un ginekoloģijas nodaļas virsārsts. Taču kopš 2013. gada strādāju Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīca – vadu ginekoloģijas un dzemdību nodaļas. Tā es kļuvu par kurzemnieku,” pastāstīja speciālists.

Darbs Kuldīgas slimnīcā ārstam ir jauns izaicinājums un pieredze. Šeit speciālists strādā par dežūrārstu un veic laparaskopiskās operācijas ginekoloģijā. Viņš papildina: “Ārstam ir svarīgi būt kustībā, nepārtraukti pilnveidoties un smelties zināšanas no kolēģiem.” Jautāts, kas ir svarīgākais, tiekoties ar pacientēm, viņš atbildēja, ka “mūsdienās viss notiek ļoti ātri, dzīves ritms ir palielinājies, un pacienti vēlas saņemt ātrus un kvalitatīvus pakalpojumus vienuviet, pēc iespējas mazāk tērējot resursus. Tāpēc respektēju pacienšu laiku – esmu tiešs un konkrēts. Pie tam saprotu, cik svarīgi, lai ārsts ir sasniedzams un atsaucīgs – īpaši grūtniecēm, kuras piedzīvo “hormonu vētras” un pārāk emocionāli uztver pasauli.”

Balstoties uz savu pieredzi, S. Gurjanovs novērojis izplatītākās pacienšu sūdzības, un starp aktuālajām veselības problēmām pēdējā laikā arvien vairāk tiek minēta tāda slimība kā endometrioze. “Diemžēl, pasaulē joprojām nav viennozīmīgas atbildes, kā to ārstēt. Statistika rāda, ka endometrioze skar aptuveni 10% sieviešu reproduktīvajā vecumā, izraisot sāpes un pat neauglību,” stāsta ginekologs. Savukārt lielāko gandarījumu ārstam darba ikdienā sagādā veseli pacienti un laimīgas ģimenes, kurās dzimst un aug bērni.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar