“Getliņos” top otra siltumnīca

Baltijā lielākā un modernākā atkritumu apsaimniekošanas poligona “Getliņi” apsaimniekotājs SIA “Getliņi EKO” šodien svin spāru svētkus otrajai siltumnīcai. Nepilnus 8000 kvadrātmetrus lielās siltumnīcas izveidošanā ir ieguldīti 2,5 miljoni lati, no kuriem SEB bankas piešķirtais līdzfinansējums sasniedz gandrīz 70%.

SIA “Getliņi EKO” jaunās siltumnīcas būvniecību uzsāka 2013. gada vasarā, un visus būvniecības darbus ir plānots pabeigt  2014. gada februārī. Tās platība būs divreiz lielāka nekā jau esošajai siltumnīcai. Saskaņā ar projektu, kopējā siltumnīcas bloka platība būs 11 448 m2, no kuriem lielāko daļu – 10 512 m2 – aizņems augi. Tūlīt pēc būvdarbu noslēgšanas jaunajā siltumnīcā tiks stādīti tomāti.

“Jaunajā siltumnīcā pirmajā, nepilnajā sezonā esam nolēmuši izmēģināt jaunas tomātu šķirnes. Līdzās jau atpazīstamajiem un iecienītajiem Getliņu lielaugļu oranžajiem tomātiem, mēs stādīsim arī aveņu jeb rozā lielaugļu tomātu šķirni, oranžos ķekaru tomātus un speciālo tomātu šķirni. Pieprasījums Latvijas tirgū pēc Getliņu tomātiem ir liels, un es ceru, ka arī jaunās šķirnes tiks novērtētas, un mēs tās varēsim turpināt audzēt,” komentē Imants Stirāns, SIA “Getliņi EKO” valdes priekšsēdētājs.

„Būt videi draudzīgam ir viena no ilgtspējīgas uzņēmējdarbības un SEB bankas darbības stūrakmeņiem, ko īstenojam ne vien bankas ikdienā, bet arī tiecoties finansiāli atbalstīt mūsu klientu eko projektus. Esam gandarīti, ka, līdz ar piešķirto finansējumu 1.8 miljoni latu apmērā, Getliņi EKO būs pirmais uzņēmums Latvijā, kas savas uzņēmējdarbības attīstīšanā izmantos jaunākās paaudzes siltumnīcas gāzes turbīnu, kas, no Getliņos iegūtās gāzes, ražos gan siltumu, gan elektroenerģiju,” tā norāda Kārlis Danēvičs, SEB bankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs.

Esošās siltumnīcas pirmā šī gada raža gaidāma decembra vidū, un sezona turpināsies līdz pat 2014. gada augusta beigām. Ik nedēļu pirmajā siltumnīcā tiks saražotas vidēji 4,5 tonnas tomātu jeb 150 tonnas sezonā. Jaunās siltumnīcas raža gaidāma 2014. gada maijā, un tai pirmā sezona būs īsāka, arī līdz augusta beigām. Plānots, ka jaunajā siltumnīcā nogatavosies vidēji 9 līdz 9,5 tonnas tomātu nedēļā.

SIA „Getliņi EKO” ir uzņēmums, kas nodarbojas ar Baltijā lielākā atkritumu poligona “Getliņi” apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā, un īsteno lielāko vides aizsardzības projektu Baltijas valstīs. Vairāku gadu garumā poligonā “Getliņi” veiktās investīcijas atkritumu apsaimniekošanā un elektroenerģijas ražošanā ir apliecinājušas savu efektivitāti, finansiālo atdevi un labvēlīgu ietekmi uz vides saudzēšanu. Pateicoties gāzes ieguvei, energobloka darbībai un citām aktivitātēm, “Getliņi” šobrīd ir viens no modernākajiem un drošākajiem poligoniem Eiropā, kas vienlaikus arī sniedz būtisku ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā. 

TOP Komentāri

avatar