Gandrīz katrs desmitais darbavietā ir saņēmis aizrādījumu par neatbilstošu ģērbšanās stilu

Saskaņā ar interneta personāla atlases uzņēmuma “CV-Online Latvia” veikto aptauju par ģērbšanās paradumiem darbavietā, gandrīz katrs desmitais jeb 9% aptaujāto kaut reizi ir saņēmuši aizrādījumu no vadības par neatbilstošu ģērbšanās stilu. Turklāt biežāk aizrādījumus saņem vīrieši nevis sievietes.

Ievērota ģērbšanās etiķete liecina par profesionālismu un attieksmi pret darbu. Aizrādījumu no vadības vai Personāla nodaļas par dreskoda neievērošanu darbavietā, saņēmuši 9% aptaujāto. Iemesls tam var būt gan ļoti stingra etiķete, ko varētu būt grūti ievērot, kā arī vēlme parādīt savu personīgo stilu. Lai darbiniekiem ļautu vairāk izpausties ar ģērbšanās stilu, ir uzņēmumi, kas ievieš Casual Fridays jeb brīvā stila piektdienas. Tomēr absolūts vairākums jeb 77% respondentu norāda, ka viņu darbavietā šādas dienas nepastāv.

Ne visos uzņēmumos pastāv stingrs dreskods, visbiežāk to nosaka uzņēmuma nozare, darba specifika un amata pozīcija. 18% aptaujas respondentu atzina, ka viņu darbavietā ir stingri noteikta ģērbšanās etiķete, 40% atzīmēja, ka pastāv dreskods, bet tas nav stingrs, savukārt 42% atklāja, ka viņu darbavieta nepieprasa noteiktu ģērbšanās etiķeti.

“Neatkarīgi no laikapstākļiem, atbilstošas ģērbšanās kultūras ievērošana darba vidē ir svarīga ne tikai esošajiem darbiniekiem, bet arī tiem darba ņēmējiem, kuri tikko sākuši darba gaitas jaunā darbavietā, pierādot sevi kā profesionālu un piemērotu darbinieku konkrētai amata pozīcijai un iederību uzņēmuma kolektīvā. Tāpat arī vizuālais izskats un apģērba izvēle ir nozīmīga, nākot uz darba interviju, un var ietekmēt tās rezultātu. Tam piekrīt arī 54% aptaujas respondentu, tāpēc pirms došanās uz darba interviju, noteikti aicinām iepazīties ar uzņēmuma darbības jomu un kultūru. Tas labāk ļaus izvērtēt, ko vilkt uz darba pārrunām,” iesaka “CV-Online Latvia” mārketinga un komunikācijas vadītāja Krista Roziņa.

Aptaujas dati liecina, ka vairākums jeb 71% ir pārliecināti par sava apģērba izvēli atbilstoši darbavietas kultūrai, bet gandrīz katrs piektais jeb 24% atzina, ka reizēm neievēro uzņēmumā pastāvošo dreskodu, savukārt katrs divdesmitais atklāja, ka ģērbšanās kultūru darbavietā ignorē.
Populārākais ģērbšanās stils darbavietās ir Casual jeb ikdienišķi neformālais (45%), bet katrs piektais jeb 21% norādīja – Smart Casual jeb eleganti neformālo. Savukārt 15% respondentu atklāja, ka viņiem darbā jāvelk īpašs formas tērps, mazliet mazāks skaits, 14%, atzīmēja Business Casual jeb biznesa ikdienišķo, bet 5% norādīja citu variantu.
Interneta personāla atlases uzņēmuma “CV-Online” veiktā aptauja norisinājās interneta vidē no šī gada 9. līdz 19. jūlijam, kopumā piedaloties 1 122

Foto – ilustratīva nozīme/ dzivei.lv

TOP Komentāri

avatar