Filmas “Baņķieris” pirmizrāde (VIDEO)

Pētnieciskais žurnālists Anša Pūpola, jaunā portāla www.nemelo.lv redaktors ir pabeidzis darbu pie filmas “Baņķieris”. Filmas pirmizrāde notika 13.septembrī plkst. 10:30 kinoteātrī “K Suns” ar papildu seansiem 14. un 15.septembrī.

Filma “Baņķieris” ir stāsts par Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču, sākot no viņa iecelšanas amatā, beidzot ar brīdi, kad viņu apcietināja.

Ansis Pūpols filmas līdzautors: “Nebija viegli saprast, kādēļ inteliģentam, cienījamu mediju apjūsmotam bankas vadītājam ar 17 000 eiro mēnešalgu pietrūka naudas. Filma ir manis paša apziņas ceļš, lai noskaidrotu, kā tas bija iespējams.”

2013.gadā KNAB, noklausoties Ilmāra Rimševiča sarunas, bija ieguvis materiālus, kas ar lielu ticamības pakāpi liecināja, ka viņš plāno ņemt kukuli. Tomēr tas neliedza ne šo kukuli saņemt, ne arī atkārtoti ieņemt Latvijas Bankas prezidenta amatu.

Latvijas Bankas prezidenta aizturēšana un atzīšana par aizdomās turēto bija šoks gan Latvijas, gan starptautiskajai sabiedrībai.

Filma atklāj baņķiera līdzgaitnieku liecības par viņa darbības un amata šķautnēm.

Filma tapusi biedrības “Baltic Center of Visual Researches”, Nemelo.lv un “Skuba films” sadarbības ietvaros. Projektu Nemelo.lv īsteno biedrība “Baltic Center of Visual Researches”, kuras dibinātāji ir Ansis Pūpols un Sandijs Semjonovs.

Informāciju sagatavoja – Ansis Pūpols

Video – nemolo.lv un multinews.lv

TOP Komentāri

avatar