Dziedātāja JL Kalmann tumšais turpinājums ar jaunu singlu “Dreams 2”

Pēc paša mūziķa teiktā, ««Dreams» ir, iespējams, visskumjākais sacerējums, kādu līdz šim esmu radījis. Tā ir dziesma par tumsu, intimitāti ko sniedz aizliegtas sajūtas, par atkarību no lietām vai vielām, kuras man draudēja ar veselā saprāta zaudēšanu, par vēl citādākām ilūzijām, ko rada bailes, un sevis apšaubīšana, kas mums katram liek rīkoties citādāk. Zinu ka pasaulē šobrīd ir daudz tumsas, – vēl vairāk nekā manās dziesmās. To nedrīkst nepamanīt un izlikties ka viss ir labi, jo «viss» ir pārāk spēcīgs vārds. Nevar saprast, kas ir gaisma, ja nav pieredzēta tumsa. Un tas attiecas arī uz manu mūziku. Cīņa ar sevi nekad nav bijusi viegla; iespējams, visgraujošākā manā dzīvē. Šī tumsa spēj man atvērt durvis lielākai gaismai.»

Dziesmas ekskluzīvais pirmatskaņojums norisinājās «Radio Pieci» ēterā pagājušajā nedēļā.

“Dziesmas tapšanā man palīdzēja ļoti talantīgi mūziķi un producenti (Roland Privert) Rolands Prīverts, (Saule) Krišānis Suntažs un (Whoever) jeb Kristaps Cinis, kurš visvairāk no mums visiem atbild par darba skaisto un īpašo skaņu dizainu,» saka dzieātājs.

Skaņdarba video tika filmēts Liepājā, Kara ostas muzejā; to režisējis liepājnieks Roadchanger jeb Emīls Ašmanis, kurs bija arī iepriekšējā JL Kalmann singla «Don’t Stop» operators un režisors. Viņš saka: «Dziesma «Dreams» ir par tumsu un daudzu atkarību cietumu. Jau pašā sākumā bija skaidrs, ka šis stāsts būs jāīsteno vizuāli, jo tēmas ir tik skarbas, ka par tām atklāti runāt sabiedrībā nav pieņemts. Lai īstenotu stāsta tumšās sajūtas, klips tika filmēts vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām – Liepājā.»

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar