Dzejnieka Andreja Eglīša 105.dzimšanas dienas atceres pasākums (FOTO&VIDEO)

A.Eglīša atdusas vieta pildījās ar rudens ziediem un sveču liesmām – pieminēt dzejnieku bija ieradušies gan A.Eglīša Ļaudonas vidusskolas skolēni un PII „Brīnumdārzs” audzēkņi, kā arī tuvāki un tālāki dzejnieka cienītāji un domubiedri.

Ar patriotiskām dziesmām priecēja Jelgavas Zemessardzes 52.kājinieku bataljona ansamblis „Junda” (vadītājs Lauris Rudzītis).

Klātesošos uzrunāja A.Eglīša Latviešu Nacionālā fonda valdes priekšsēdētāja Māra Strautmane, kas ik gadu dzejnieka jubilejā mēro ceļu uz Ļaudonu no Zviedrijas un fonda pārstāve no Līvāniem Sandra Kivleniece.

Savā uzrunā dzejnieka A.Eglīša devumu latviešu tautai akcentēja arī Zemessardzes veterāns Jānis Melnis.

Pēc piemiņas brīža kapos ļaudonieši un viesi pulcējās pie Aiviekstes tilta, kur tika simboliski atklāts vides objekts – pagasta simbolika.

Vides objekts – akmens, kuru rotā uzraksts Ļaudona un pagasta ģerboņa atveidojums metālā. Arī dzejnieks A.Eglītis savā dzejā daudzkārt ir pieminējis Ļaudonas dabu, griezi – tādēļ tieši dzejnieka dzimšanas dienā šis pagasta simbols tika atklāts, lai priecētu gan pašus ļaudoniešus, gan pagasta viesus. Paldies jāteic ikvienam ļaudonietim, īpaši dārzniecei Ingai Zālītei par šī objekta veidošanu.

Pēc vides objekta iedziedāšanas ar latviešu tautas dziesmu ‘Bēdu manu, lielu bēdu’ atceres diena turpinājās Ļaudonas pagasta bibliotēkā. Atnākušie varēja satikt dzejnieku video filmas fragmentos un dzejā. Par muzikālo noformējumu rūpējās Kristaps Šķēls un Aigars Noviks. Svētku dienā, protams, arī kūka – ko bija cepusi konkursa „kūka Ļaudonai 2017” uzvarētāja Dina Simsone.

Šādā sirsnīgā atmosfērā tika atzīmēta dzejnieka 105.dzimšanas diena – tiekoties ļaudoniešiem, sajūtot kaut daļiņu no tās Dzimtenes mīlestības, kāda bija Andrejam Eglītim.

Ļaudonas kultūras nama vadītāja

Signe Prušakeviča

Foto: publicitātes

Video – Kristians Kevrelis un Inga Nestere

TOP Komentāri

avatar