Drošības padomi uzņēmējiem mobilo ierīču izmantošanai finanšu darījumiem

Vairāk kā 200 000 individuālie uzņēmēji visā Baltijā kā alternatīvu ierastajam kases aparātam un POS terminālim šobrīd var apsvērt iespēju bezkontakta maksājumu pieņemšanai izmantot savu viedtālruni vai planšetdatoru, kurā instalēts Citadele Phone POS. Izstrādātā Citadele Phone POS lietotne atbilst augstākajiem drošības standartiem, taču laikā, kad kibernoziedznieku uzbrukumi kļūst aizvien sarežģītāki, ikvienam būtu jāpievērš papildu uzmanība viedierīču pamata drošības risinājumiem. Samsung drošības eksperti sagatavojusi drošības padomus uzņēmējiem, kuri ikdienā savu mobilo ierīci izmanto darbam un finanšu darījumu veikšanai.

“Viedtālrunis jau sen vairs nav tikai saziņas līdzeklis. Jau sākam pierast, ka tas ir profesionāla līmeņa foto un video kamera ar kuru uzņem mūzikas klipus, filmē filmas, bet tagad arī bezkontakta maksājumu ierīce, ko izmantot maksājumu veikšanai (kredītkartes vietā) un pieņemšanai (POS termināļu vietā). Aktīvi strādājam pie tā, lai pilnveidotu tehnoloģijas un sniegtu aizvien jaunas iespējas mūsu patērētājiem. Tāpēc, uzņemties rūpes par drošību digitālajā vidē, ir arī mūsu atbildība. Esam dubultojuši savu ierīču aizsardzības sistēmu un, gan uzņēmumiem, gan individuālajiem lietotājiem, piedāvājam dažādus bezmaksas risinājumus, kas palīdzēs pasargāt savus datus un informāciju digitālajā vidē,” uzsver Samsung tirdzniecības vadītājs Baltijā Māris Ķikāns.

Zema izpratne par drošības risinājumiem

53% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka neko nav dzirdējuši par īpašiem drošības risinājumiem, kas palīdz pasargāt mobilajā ierīcē esošus datus, atklāj Samsung Electronics Baltics veiktā aptauja*. Par papildus viedierīču drošību rūpējas tikai 5% iedzīvotāju. Pirmais un vienkāršākais solis viedtālruņa pamata aizsardzības nodrošināšanai ir tā bloķēšana ar PIN kodu, taču 15% iedzīvotāju neizmanto nevienu no viedtālruņa bloķēšanas metodēm. Turklāt liels īpatsvars iedzīvotāju (27%) ar darbu saistītos e–pastus, failus un dokumentus izvēlas uzglabāt arī personīgajā viedtālrunī.

Paroļu pārvaldītāji – viedtālrunī iebūvēts bezmaksas drošības rīks

Neskatoties uz to, ka ražotāji viedtālruņos iestrādājuši papildu drošības rīkus, kas palīdz aizsargāt ierīci, 60% iedzīvotāju neinteresējas par drošības aktualitātēm digitālajā vidē, pakļaujot sevi liekam riskam. 55% respondentu arī atzīst, ka neko nav dzirdējuši par tādām programmām kā paroļu pārvaldītāji. Piemēram, Samsung savu ierīču aizsardzību ir pastiprinājis ar drošības platformu Samsung Knox. Pateicoties tai, viedtālrunī ir pieejama jau iebūvēta lietotne Samsung Pass, kas nodrošina visu paroļu, biometrisko, finanšu datu, kā arī citu sensitīvu datu aizsardzību un pārraudzību. Salīdzinājumā ar jebkura cita mobilo ierīču ražotāja risinājumiem, Samsung drošības platforma ir viena no uzticamākajām un visvairāk akreditētajām platformām. Turklāt Samsung ir palīdzējis arī Google standartizēt visas Android operētājsistēmas drošību.

Drošā mape – iespēja atsevišķi uzglabāt ar darbu saistītos datus un lietotnes

Tiem, kuri viedtālruni izmanto kā POS termināli vai uzglabā sensitīvu darba informāciju viedierīcē, īpaši noderīga būs drošā mape. Tā ir atsevišķa un droša vieta, kur pārnest un uzglabāt dokumentus, attēlus un pat lietotnes. No ierastajām mapēm tā atšķiras ar to, ka tai ir papildu drošības slānis un to atslēgt var ar PIN kodu vai biometrijas datiem. Arī tad, ja viedtālrunis tiks atbloķēts, neautorizēts lietotājs šai mapei un tajā esošajiem datiem nevarēs piekļūt.

“Citadele Phone POS ir pirmais bankas piedāvātais virtuālais POS terminālis, kas burtiski ikvienam tirgotājam, pakalpojuma sniedzējam vai ražotājam dod iespēju vienkārši un bez lielām izmaksām nodrošināt maksājumu karšu pieņemšanu savā Android telefonā, līdz ar to nezaudējot pircējus, kuriem ikdienā naudas makā nav skaidras naudas. Īpašu uzmanību lietotnes izstrādē Citadele pievērsa drošībai, lai pircēji būtu pārliecināti, ka viņu kartes informācija vai ievadītais PIN kods netiek saglabāts pārdevēja telefonā. Citadele Phone POS lietotne tāpat kā Citadeles bankas lietotne neatļauj ekrāna ierakstīšanu, ekrānšāviņa uzņemšanu vai jebkādas citas aizdomīgas darbības. Lietotni nevar instalēt ierīcēs, kurās instalētas nelegālas programmas ar mērķi iegūt datus,” saka bankas Citadele valdes loceklis Vladislavs Mironovs. 

Lai palīdzētu uzņēmējiem un pakalpojumu sniedzējiem Latvijā un visā Baltijā ikdienas vajadzībām izmantot mūsdienīgākos un visiem drošības standartiem atbilstošākos viedtālruņus, t.sk. maksājumu pieņemšanai, Citadele, Samsung un VISA līdz marta beigām organizē kampaņu, kuras ietvaros, noslēdzot līgumu par Citadele Phone POS, transakcijas maksa ar Citadele Phone POS ir tikai 0,01 eiro un tiek piedāvāta iespēja saņemt līdz 200 EUR atlaidi jaunam Samsung viedtālrunim.

*Tiešsaistes aptauju 2021. gada oktobrī veica Samsung Electronics Baltics sadarbībā ar pētījumu aģentūru Norstat. Aptaujā Latvijā piedalījās 1006 respondenti no dažādām vecuma grupām, Igaunijā – 1012, bet Lietuvā – 1004.

Attēls: publicitātes

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
2 Komentāru autori
contactujrsiaMike Mathews Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Mike Mathews
Viesis
Mike Mathews

Negative SEO attack Services. Deindex bad competitors from Google. It works with any Website, video, blog, product or service.
https://www.seo-treff.de/product/derank-seo-service/

contactujrsia
Viesis
contactujrsia

Dear Madame, Dear Sirs! We offer a service of sending newsletters via contact forms to the sites of companies via any domain zones of the world in any languages. website =» xn—-7sbb1bbndheurc1a.xn--p1ai WHAT IS THE MAILING OF INTERNET RESOURCES BY FEEDBACK FORMS? This is a type of mailing using the feedback forms that are located in the contact section of the website and filled by our robot in automatic mode with a rate of a few thousand feedback forms per 1 minute, while the alphabetic and numeric code from the pictures (captcha) is also solved. After that, the letters including… Lasīt tālāk »