Dodot kukuli 5 eiro apmērā, robežsargus mēģināja piekukuļot Moldovas pilsonis

Trešdien, 25. martā robežsargi Silenes robežkontroles punktā aizturēja kārtējo kukuļdevēju, dodot kukuli 5 eiro apmērā, robežsargus mēģināja piekukuļot Moldovas pilsonis. 

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi konstatēja kādu no Latvijas izceļojošu Moldovas pilsoni, kurš nevarēja uzrādīt tehnisko apskati apliecinošus dokumentus savas vadītās kravas automašīnas piekabei.  

Lai netiktu sastādīts administratīva pārkāpuma protokols par to, ka nav klāt dokuments par veikto valsts tehnisko apskati, transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem deva kukuli 5 eiro apmērā. 

Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav klāt dokuments par veikto valsts tehnisko apskati, Moldovas pilsonim sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, savukārt par kukuļdošanu pret 1978. gadā dzimušo Moldovas  pilsoni uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas. Persona atzīta par aizdomās turēto, kriminālprocess nodots Daugavpils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, savukārt Daugavpils prokuratūrā persona saukta pie kriminālatbildības, noslēdzot vienošanos ar prokuroru par vainas atzīšanu un naudas soda  10 minimālo mēnešalgu apmērā, t.i. 4 300 euro noteikšanu.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods desmit līdz divu tūkstošu Latvijas Republikas noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

Kā jau ziņots, arī dienu iepriekš robežsargi aizturēja divus Baltkrievijas pilsoņus, kravas transportlīdzekļu vadītājus, kuri mēģināja piekukuļot robežsargus.

Viens Baltkrievijas pilsonis mēģināja “uzpirkt” robežsargus, lai uz notikuma vietu netiktu izsaukta Valsts policija, jo viņš transportlīdzekli vadīja, būdams alkohola reibumā, savukārt otrs – lai palīdzētu biedram un robežsargi pievērtu acis uz izdarīto likumpārkāpumu.

Foto:ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar