Dikļu pils restorāna šefpavārs gatavos Kāla ezera vidū

Vasaras pop-up restorāna VAKARS UZ EZERA saimi papildina Dikļu pils restorāna šefpavārs Jānis Siliņš, kurš uz gardēžu plosta kāps jau 7.jūnijā.

Jānis Siliņš, kuru jau no bērnības vilinājusi kulinārija, ir skaistās Dikļu pils šefpavārs. Jau mazs būdams, viņš ar prieku baudīja brīvu vaļu virtuvē – grieza, maisīja un eksperimentēja ar dažādām garšām, tādējādi pārsteidzot savus degustatorus – vecmammu un vectēvu.

“Dabā viss nemitīgi mainās, un man tas ir neizsīkstošs iedvesmas avots. Man vienmēr padomā ir jaunas idejas, kuras gaida savu kārtu, lai tiktu īstenotas,” atklāj šefpavārs Jānis Siliņš.

Viņš zina, kā iepriecināt gardēžus, un ļauj baudīt mūsdienīgas interpretācijas par Vidzemes lauku labumiem – tuvākajā apkaimē briedušiem ķirbjiem un āboliem, gādīgu saimnieku audzētiem trušiem un pļavu jēriem, turpat pils dīķī vai tuvējā ezerā ķertām zivīm. Ja pils saimnieks bijis medībās, ēdienkartē atradīsiet arī īpaši sagatavotus medījumus perfektās garšu kombinācijās.

VAKARS UZ EZERA tiek realizēts jau otro gadu un ir unikāls ar to, ka notiek uz peldoša plosta vienā no gleznainākajiem ezeriem- Kāla ezera (Vidzemes augstiene). Vakariņu laikā tiek pasniegta īpaši šim pasākumam izveidota šefpavāra maltīte (6 kārtas) un atpazīstamās vīna ekspertes Ineses Vīcupas speciāli ēdienkartei piemeklētie vīni, kā arī bezalkoholiskie dzērieni. Lai radītu vēl patīkamāku noskaņu, padomāts arī par muzikālo pavadījumu. Padomāts arī par to, lai pasākumu viesiem netraucētu lietus un vēsāks laiks. Plostam ir caurspīdīgs jumts, kā arī speciāli šim pasākumam tiek austi silti lakati.

Šajā sezonā plānoti 15 publiskie pasākumi, kuros piedalīsies vairāki šefpavāri.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar